29-jarige man doodgestoken in Ariel, Samaria, dader nog op de vlucht +video

Een Arabische terrorist doodde met een mes een Israëlische man in de stad Ariel in Samaria, maandag namiddag. De steekaanval vond plaats op een populaire liftlocatie nabij de Jeruzalem Boulevard in Ariel net voor 14.30 uur locale tijd. MDA-paramedici en IDF-medici werden naar de scène gestuurd en behandelden het slachtoffer vooraleer hij in kritieke toestand naar het Beilinson Medical Center in Petah Tikva werd overgebracht.

Het slachtoffer werd kort na zijn aankomst in het ziekenhuis dood verklaard.

Eerste rapporten wijzen erop dat de terrorist onmiddellijk na het neersteken de scène ontvluchtte. Een IDF-officier die getuige was van de aanval ramde de terrorist met zijn auto, maar slaagde er niet in de terrorist te neutraliseren. De dader, de 19-jarige Israëlische arabier Abed al-Karim Adel Assi, woonachtig in Jaffa wordt opgespoord.

‘Toen ik ter plekke aankwam, ging ik naar een medisch team van de IDF en bood ik medische behandeling aan een 30-jarige man die bewusteloos op de grond lag met een steekwond in zijn bovenlichaam. We hebben reanimatie uitgevoerd, medicijnen gegeven en het bloeden gestopt. Hij verkeert in kritieke toestand.”

Het slachtoffer is geïdentificeerd als rabbijn Itamar Ben Gal, een 29-jarige inwoner van Har Bracha, in Samaria en vader van vier kinderen. Getuigen zeggen dat het slachtoffer de straat op rende nadat hij was neergestoken en een bus naderde, op de deur klopte en om hulp vroeg, berichtte Walla! “Terreuraanval, terreuraanslag, ik ben neergestoken”, riep het slachtoffer kort na de aanslag. Kort daarna verloor het slachtoffer het bewustzijn en stortte in.

Premier Netanyahu sprak tijdens de opening van de Likoed-fractie van vandaag over de terreuraanslag bij de ingang van de stad Ariel in Samaria. “We zenden onze condoleances naar de familie,” zei hij. “IDF-troepen hebben de achtervolging [naar de dader] ingezet en we zullen de volledige wetgeving op hem toepassen. Dat doen we altijd. Ik vertrouw op veiligheidstroepen, die uitstekend werk verrichten,” zei hij.

Beelden van aanslag
OPGELET! expliciete beelden


Bronnen:

♦ naar een bericht “One dead in stabbing attack in Ariel” van David Rosenberg en een ander bericht “Netanyahu: We will bring the terrorist to justice” van Hezki Baruch van 5 februari 2018 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.