Islamitische Beweging van Israël: ‘Jeruzalem wordt de hoofdstad van het islamitische kalifaat’

Sjeik Kamal al-Khatib, plaatsvervangend hoofd van de illegale Islamitische Beweging van Israël, publiceerde een artikel waarin hij zijn mening uitsprak over de status van Jeruzalem. Het artikel, gepubliceerd in de Gaza krant Falesteen, haalt uit naar diegenen die veel praten over hun liefde en band met de Al-Aqsa moskee en merkt op dat degenen die echt houden van Al-Aqsa duegenen zijn “die actief zijn aan de grond, islamitische activiteiten houden in de moskee, de huizen van moslims in de oude stad van Jeruzalem renoveren en werden gearresteerd of gedwongen om een ​​boete te betalen voor hun activiteiten.”

Volgens al-Khatib is de Palestijnse Autoriteit “aan het wedijveren met ons in hun liefde voor Jeruzalem” maar zij zijn ook degenen die tijdens de Oslo-akkoorden over Jeruzalem onderhandeld hebben en vandaag nog bereid zijn om te onderhandelen over Jeruzalem. Vandaag, als Jeruzalem Joods wordt, huilen ze krokodillentranen. “De stad Al-Quds is de hoofdstad van het islamitische kalifaat, die op de juiste manier wordt bestuurd”, schreef al-Khatib. “Met de hulp van Allah zal dit snel werkelijkheid worden.”

Al-Khatib, die optreedt als plaatsvervangend hoofd van de verboden Noordelijke Tak van de Islamitische Beweging geleid door Raed Salah, werd het tot oktober 2017 verboden om Jeruzalem of de Al-Aqsa-moskee binnen te gaan. In juli 2017 beweerde hij dat de Israëlische autoriteiten “de activisten vervolgen door tientallen van hen te arresteren, hun toegang tot Jeruzalem en Al Aqsa te beletten en hen te verbieden naar het buitenland te reizen.”

Eerder, in november 2015, verbood het Israëlische Veiligheidskabinet de Noordelijke Tak van de Islamitische Beweging, gebaseerd op bewijs verzameld door de Israëlische politie en Shin Bet, waaruit onder andere bleek dat de beweging nauwe banden onderhield met Hamas en de Moslim Broederschap. De banden van de organisatie met Hamas waren een belangrijke katalysator voor de beslissing; de noordelijke vestiging ontving financiering van aan Hamas gelieerde groepen en werkte samen met Hamas aan haar institutionele activiteiten.

Op 16 februari 2007 tijdens een haattrede in de wijk Wadi al-Joz in Jeruzalem, beschuldigde Raed Salah, de chef van de Noordelijke Tak van de Islamitische Beweging van Israël,  de Joden ervan om kinderbloed te gebruiken om brood te bakken:

“Wij [moslims] hebben onszelf nooit toegestaan ​​om [het deeg voor] het brood te bakken en dat het vasten in de heilige maand Ramadan met kinderbloed verbreekt. Wie een meer grondige uitleg wilt, laat hem vragen wat er gebeurde met sommige kinderen in Europa, wiens bloed werd vermengd met het deeg van het [Joodse] heilige brood.”


Bronnen:

♦ naar een bericht‘Jerusalem will be the capital of the Islamic Caliphate’” van Dalit Halevi van 5 februari 2018 op de site van Arutz Sheva

Advertenties

8 gedachtes over “Islamitische Beweging van Israël: ‘Jeruzalem wordt de hoofdstad van het islamitische kalifaat’

 1. Dat het bij U erg leeft (in het Vlaams: U heeft het wel erg te pakken), had ik wel door. Maar iedereen heeft tegenwoordig wel één (of meerdere) Bijbel (s) in huis.

  U zou zich vrijwillig kunnen beperken tot het vermelden waar bepaalde Bijbelse citaten zich bevinden (bv. Zacharia 14: 11 en 12) en dan kan eenieder die dat wenst het zelf thuis even opzoeken.

  Onnodig om hier halve pagina’s uit de Bijbel te citeren. 😉

  Like

  1. Ik vermeldde de letterlijke teksten om het iedereen makkelijk te maken, direct bij de hand, later vergeet men het mss.; maar het is úw site en ik respecteer het.

   Like

Reacties zijn gesloten.