Islamitische Beweging van Israël: ‘Jeruzalem wordt de hoofdstad van het islamitische kalifaat’

Sjeik Kamal al-Khatib, plaatsvervangend hoofd van de illegale Islamitische Beweging van Israël, publiceerde een artikel waarin hij zijn mening uitsprak over de status van Jeruzalem. Het artikel, gepubliceerd in de Gaza krant Falesteen, haalt uit naar diegenen die veel praten over hun liefde en band met de Al-Aqsa moskee en merkt op dat degenen die echt houden van Al-Aqsa duegenen zijn “die actief zijn aan de grond, islamitische activiteiten houden in de moskee, de huizen van moslims in de oude stad van Jeruzalem renoveren en werden gearresteerd of gedwongen om een ​​boete te betalen voor hun activiteiten.”

Volgens al-Khatib is de Palestijnse Autoriteit “aan het wedijveren met ons in hun liefde voor Jeruzalem” maar zij zijn ook degenen die tijdens de Oslo-akkoorden over Jeruzalem onderhandeld hebben en vandaag nog bereid zijn om te onderhandelen over Jeruzalem. Vandaag, als Jeruzalem Joods wordt, huilen ze krokodillentranen. “De stad Al-Quds is de hoofdstad van het islamitische kalifaat, die op de juiste manier wordt bestuurd”, schreef al-Khatib. “Met de hulp van Allah zal dit snel werkelijkheid worden.”

Al-Khatib, die optreedt als plaatsvervangend hoofd van de verboden Noordelijke Tak van de Islamitische Beweging geleid door Raed Salah, werd het tot oktober 2017 verboden om Jeruzalem of de Al-Aqsa-moskee binnen te gaan. In juli 2017 beweerde hij dat de Israëlische autoriteiten “de activisten vervolgen door tientallen van hen te arresteren, hun toegang tot Jeruzalem en Al Aqsa te beletten en hen te verbieden naar het buitenland te reizen.”

Eerder, in november 2015, verbood het Israëlische Veiligheidskabinet de Noordelijke Tak van de Islamitische Beweging, gebaseerd op bewijs verzameld door de Israëlische politie en Shin Bet, waaruit onder andere bleek dat de beweging nauwe banden onderhield met Hamas en de Moslim Broederschap. De banden van de organisatie met Hamas waren een belangrijke katalysator voor de beslissing; de noordelijke vestiging ontving financiering van aan Hamas gelieerde groepen en werkte samen met Hamas aan haar institutionele activiteiten.

Op 16 februari 2007 tijdens een haattrede in de wijk Wadi al-Joz in Jeruzalem, beschuldigde Raed Salah, de chef van de Noordelijke Tak van de Islamitische Beweging van Israël,  de Joden ervan om kinderbloed te gebruiken om brood te bakken:

“Wij [moslims] hebben onszelf nooit toegestaan ​​om [het deeg voor] het brood te bakken en dat het vasten in de heilige maand Ramadan met kinderbloed verbreekt. Wie een meer grondige uitleg wilt, laat hem vragen wat er gebeurde met sommige kinderen in Europa, wiens bloed werd vermengd met het deeg van het [Joodse] heilige brood.”


Bronnen:

♦ naar een bericht‘Jerusalem will be the capital of the Islamic Caliphate’” van Dalit Halevi van 5 februari 2018 op de site van Arutz Sheva

8 gedachtes over “Islamitische Beweging van Israël: ‘Jeruzalem wordt de hoofdstad van het islamitische kalifaat’

 1. Ik vermeldde de letterlijke teksten om het iedereen makkelijk te maken, direct bij de hand, later vergeet men het mss.; maar het is úw site en ik respecteer het.

  Like

 2. Dat het bij U erg leeft (in het Vlaams: U heeft het wel erg te pakken), had ik wel door. Maar iedereen heeft tegenwoordig wel één (of meerdere) Bijbel (s) in huis.

  U zou zich vrijwillig kunnen beperken tot het vermelden waar bepaalde Bijbelse citaten zich bevinden (bv. Zacharia 14: 11 en 12) en dan kan eenieder die dat wenst het zelf thuis even opzoeken.

  Onnodig om hier halve pagina’s uit de Bijbel te citeren. 😉

  Like

 3. [[Ik ben al heel blij dat ik het even aan u kwijt kan, dat dit leeft bij mij en ik zo verbolgen ben over het groot onrecht Israel aangedaan, geeft niet of u het publiceert]]

  De gepubliceerde tekst is van de Profeet Zacharia H. 14 : 11 en 12

  2 Tessal. 2 : 3 en 4 zegt:

  ………………….. en dat geopenbaard zij de mens der zonde, de zoon des verderfs;
  4 Die zich tegenstelt, en verheft boven al wat God genaamd, of als God geëerd wordt, alzo dat hij in den tempel Gods als een God zal zitten, zichzelven vertonende, dat hij God is.

  Geliked door 1 persoon

 4. Nog een P.s. als u het goedvindt…… vele v.d. volkeren rondom Israel liggen in puin, ….wie zwoeren Israel van de kaart te vegen? En vele van die volkeren wilden Israel de Middellandse Zee indrijven, wie drijven nu al plm 3 jaar in de Middellandse Zee? Tot mijn groot verdriet, hoor, maar het is wel een realiteit en de meest Anti-Semitische en Goddeloze, Westerse landen [de goede(n) niet te na gesproken] worden nu overspoeld met mensen die Israel en De God van Israel haten, hetgeen absurde, ongrijpbare en oncontroleerbare gevolgen voor die samenlevingen heeft.
  Gode zij dank komen ook heel veel van die vluchtelingen en anderen tot Geloof in onze Heere Jezus Christus en gaan dan ook Israel liefhebben. Hun namen zijn makkelijk te vinden op Youtube/Google, anders vermeld ik graag enkele.

  Like

 5. Onbegrijpelijk dat men zich keert tegen De Allerhoogste God, De God van Israel.
  Hier staat in 2 Thessalonicenzen 2 : 3 e.v. wat er gaat gebeuren met mensen die zich verheffen tegen De God van Israel. Dat zij toch tot inkeer komen.

  En zij zullen daarin wonen, en er zal geen verbanning meer zijn; want Jeruzalem zal zeker wonen.
  12 En dit zal de plage zijn, waarmede de HEERE al de volken plagen zal, die tegen Jeruzalem krijg gevoerd zullen hebben: Hij zal een iegelijks vlees, daar hij op zijn voeten staat, doen uitteren; en een iegelijks ogen zullen uitteren in hun holen; een eens iegelijks tong zal in hun mond uitteren.

  En Ezechiel 25 : 6 e.v. (het hele hoofdstuk) verhaalt hoe het zal vergaan met diegenen die zich verblijden over Israëls ONheil b.v. vers 6 e.v.
  6 Want alzo zegt de Heere HEERE: Omdat gij met de hand geklapt, en met den voet gestampt hebt, en van harte verblijd zijt geweest in al uw plundering, over het land Israëls;
  7 Daarom, ziet, Ik zal Mijn hand tegen u uitstrekken, en u den heidenen ten buit geven, en zal u uit de volken uitroeien, en u uit de landen verdoen; Ik zal u verdelgen; en gij zult weten, dat Ik de HEERE ben.
  8 Alzo zegt de Heere HEERE: Omdat Moab en Seir zeggen: Ziet, het huis van Juda is gelijk al de heidenen;
  9 Daarom, ziet, Ik zal de zijde van Moab openen, van de steden af,………………….

  Like

 6. Nee, je kan in Israël islam niet verbieden en ook geen 1,5 miljoen moslims uitzetten. Daar is het te laat voor. Net zoals dat overigens ook te laat is voor België en Nederland. Dat zou een humanitaire crisis op dergelijke grote schaal worden die nergens en door niemand wordt geaccepteerd en zelfs een wereldoorlog kan ontketenen waar niemand op zit te wachten en of wenst mee te maken. Niet realistisch en niet wenselijk.

  Over de doodstraf terug in te voeren wordt al lang gepalaverd zonder veel resultaat.

  Zie:
  – Israël wil doodstraf voor terroristen vergemakkelijken
  https://brabosh.com/2018/01/04/pqpct-fyf/

  – Israël wil de doodstraf weer invoeren: ‘De wet zou zeer eenvoudig en helder moeten zijn’
  https://brabosh.com/2017/12/21/pqpct-fgn-4/

  Like

 7. Om te voorkomen dat net zoals in nederland en de rest van Europa, de islam ongebreideld kan groeien, moet de islam in Israel verboden worden. Alle palestijnen met een israelisch paspoort en/of een werkvergunning, het paspoort of de vergunning afnemen en het land uitzetten. Elke Palestijnse terrorist moet gedood worden en niet gevangen gezet na een veroordeling. Het lijkt hard maar is het niet want de veiligheid van de eigen bevolking in Israël, gaat boven alles.
  Israel probeert te overleven maar als ze zo door gaan en hun oren laten hangen naar de zogenaamde humane goedmensen, gaat het niet lukken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.