Havat Gilad krijgt status van ‘nederzetting’

De Israëlische regering heeft vandaag in haar wekelijkse kabinetsvergadering de buitenpost Havat Gilad (foto) als “nederzetting” erkend. Dit werd kort na de dodelijke aanval in januari, waarbij rabbijn Raziel Shevach, vader van zes kinderen, uit Havat Gilad werd doodgeschoten, van veel kanten als antwoord geëist.

“Enkele minuten geleden heb ik met Jael, de weduwe van rabbi Raziel Shevach, gepraat”, zei minister-president Benjamin Netanyahu aan het begin van de kabinetsvergadering. “Ik heb tegen haar gezegd dat de hele natie en alle leden van het kabinet haar en haar kinderen in hun tijd van rouw omarmen.”

“Ik heb tegen haar gezegd dat we op twee niveaus actief zijn. Ten eerste de uitvoering van gerechtigheid. Gisteren waren onze veiligheidstroepen opnieuw in actie om ook de laatste daders en betrokkenen bij de moord op rabbi Shevach te pakken. We zullen niet rusten tot we ze allemaal gepakt hebben. En ze zullen allemaal hun terechte straf krijgen.”

“Het tweede punt is om Havat Gilad de status van ´nederzetting´ toe te staan om daar een geordend leven mogelijk te maken. Voor de moordenaars wordt gerechtigheid geoefend. Als antwoord op diegenen die de dood vereren, vereren wij het leven. Dat is d ekern van de politiek van deze regering”, verklaarde Netanyahu.

Bewoners van Havat Gilad dansen van vreugde om erkenning

door NAI Redaktion


In een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel “Havat Gilad bekommt Status einer Siedlung” op de site van Israel Heute van 4 februari 2018.

bron-logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.