Niks geleerd, niks begrepen: Europa is ‘Making Islam Great Again’

“We kunnen en zullen nooit in staat zijn om de migratie te stoppen”, schreef onlangs Dimitris Avramopoulos, de Commissaris voor Migratie, Binnenlandse Zaken en Burgerschap voor de Europese Unie. “Uiteindelijk moeten we allemaal klaar zijn om migratie, mobiliteit en diversiteit als de nieuwe norm te accepteren en ons beleid dienovereenkomstig aan te passen”.

Plaatje hierboven: Het Kalifaat Cordoba in ‘Al-Andalus’ (Andaloesië), Spanje, omstreeks 1000 na Chr. [beeldbron: Rise and Fall of Islamic Spain 711-1571]

Gezien het feit dat dergelijke mensen ons willen laten geloven dat migratie een dergelijk categorisch en schijnbaar onbetwistbaar beleid van de EU is geworden – “Migratie is nauw verweven met ons beleid inzake economie, handel, onderwijs en werkgelegenheid”, schreef Avramapolous tevens, is het cruciaal om te analyseren wat voor soort ‘diversiteit’ de EU uitnodigt om haar thuis te maken op het Europese continent.

Professor Ednan Aslan, hoogleraar Islamitisch Religieus Onderwijs aan de universiteit van Wenen, interviewde onlangs een steekproef van 288 van de ongeveer 4.000 overwegend Afghaanse asielzoekers in de Oostenrijkse stad Graz, namens de integratie-afdeling van de stad. Leden van de afdeling wilden begrijpelijkerwijs de standpunten van de moslim-nieuwkomers daar kennen. De resultaten werden gepubliceerd in een studieReligiöse und Ethische Orientierungen von Muslimischen Flüchtlingen in Graz‘ (‘Religieuze en ethische oriëntaties van moslimvluchtelingen in Graz’).

Volgens de studie is tweederde van de asielzoekers mannen, meestal jonger dan 30 jaar. Ze zijn allemaal voorstander om hun traditionele, conservatieve, islamitische waarden te behouden. De migranten zijn extreem religieus; 70% gaat elke vrijdag naar de moskee voor gebeden. De vrouwen zijn net zo religieus, zo niet meer: ​​62,6% bidt vijf keer per dag, met name meer dan de mannen (39,7%). Bovendien draagt ​​66,3% van de vrouwen een hoofddoek in het openbaar en 44,3% weigert de hand te schudden met een man.

De helft van de migranten (49,8%) geeft aan dat religie nu een grotere rol speelt in hun dagelijks leven in Europa dan in hun eigen land. 47,2% is ervan overtuigd dat Joden en christenen zijn afgedwaald van het ‘juiste pad’ en 47,8% denkt dat de toekomst van de islam in gevaar zou komen als de islam op een moderne en eigentijdse manier zou worden geïnterpreteerd. Voor 51,6% van de geïnterviewden is de suprematie van de islam ten opzichte van andere religies onomstreden. 55% gelooft in de hel voor ongelovigen.

Antisemitisme is diep geworteld: 46% gelooft dat Joden “teveel invloed hebben in de wereldaangelegenheden”, en 44% gelooft dat het Jodendom schadelijk is. 43% meent dat Joden zelf schuld hebben dat ze vervolgd worden, terwijl 54,5% denkt dat Joden alleen om zichzelf geven.

De migranten zijn niet alleen intolerant tegenover andere religies: 50% vindt dat homoseksualiteit een strafbare zonde is. 44% van de respondenten zei dat ze geweld tegen een vrouw zouden goedkeuren als ze haar man bedroog. 43% zei ook dat vaders het recht hebben om geweld op kinderen te gebruiken als dat nodig is.

De Oostenrijkse studie is niet de eerste in zijn soort die aantoont dat islamitische migranten naar Europa suprematische, antisemitische en vrouwonvriendelijke visies hebben. In 2016 werd een studie van bijna 800 migranten uit Syrië, Irak, Afghanistan en Eritrea in de Duitse deelstaat Beieren geleid door een Duitse denktank, de Hanns Seidel Foundation.

Deze studie toonde aan dat de patriarchale opvattingen wijdverspreid waren onder de geïnterviewde migranten, vooral onder migranten uit Afghanistan en de voornamelijk niet-islamitische migranten uit Eritrea, waarvan meer dan 60% van mening was dat vrouwen thuis moesten blijven.

Antisemitisme was een andere belangrijke bevinding van het onderzoek, waaruit bleek dat een meerderheid van de migranten, ongeacht leeftijd en opleiding, antisemitische overtuigingen bezat. Meer dan 50% van de Syriërs, Irakezen en Afghanen zei dat de “Joden in de wereld te veel invloed hebben”.

Antisemitisme in Duitsland is inderdaad zo wijdverspreid dat Duitsland recent besliste om een ​​speciale commissaris te benoemen om het te bestrijden. Duitsland bereidt naar verluidt wetgeving voor die migranten zou kunnen zien die antisemitische opvattingen uit het land deporteren. ‘Gij, Jood!’ is blijkbaar een veel voorkomende belediging geworden onder moslimleerlingen in Berlijnse scholen.

Andere studies en peilingen laten ook zien in hoeverre moslims in Europa sharia-wetgeving waarderen boven nationaal recht:

Uit een peiling van 2016 in het Verenigd Koninkrijk bleek dat 43% van de Britse moslims “geloofde dat delen van het islamitische rechtssysteem de Britse wet moesten vervangen, terwijl slechts 22 procent tegen het idee was”. Uit een andere peiling, ook uit 2016, bleek dat bijna een kwart (23%) van alle moslims de introductie van de sharia-wetgeving in sommige delen van Groot-Brittannië steunde, en 39% was het ermee eens dat “vrouwen altijd hun man moeten gehoorzamen”. Bijna een derde (31%) vond het acceptabel dat een Britse moslimman meer dan één vrouw had. Volgens dezelfde peiling vindt 52% van alle Britse moslims dat homoseksualiteit illegaal zou moeten zijn.

Volgens een studie uit 2014 onder Marokkaanse en Turkse moslims in Duitsland, België, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk en Zweden, was gemiddeld bijna 60% van de ondervraagde moslims het erover eens dat moslims terug moeten naar de wortels van de islam; 75% dacht dat er maar één interpretatie van de Koran mogelijk was en 65% zei dat de sharia belangrijker voor hen is dan de wetten van het land waarin ze wonen. De specifieke cijfers voor Duitsland waren dat 47% van de moslims denkt dat de sharia belangrijker is dan de Duitse wetgeving. In Zweden is 52% van de moslims van mening dat de sharia belangrijker is dan de Zweedse wetgeving.

De onderzoeken worden ondersteund door Europese inlichtingenrapporten. In Duitsland waarschuwden inlichtingendiensten in de vroege herfst van 2015 dat: “Wij importeren islamitisch extremisme, Arabisch antisemitisme, nationale en etnische conflicten van andere volkeren, evenals een ander begrip van de maatschappij en de wet.” Vier belangrijke Duitse veiligheid agentschappen maakten duidelijk dat “Duitse veiligheidsagentschappen … niet in de positie zullen zijn om deze geïmporteerde veiligheidsproblemen en daarmee de reacties van de Duitse bevolking op te lossen.”

In Noorwegen zei het hoofd van de Noorse politiebeveiligingsdienst (PST), Benedicte Bjørnland, in januari 2016 dat

“[..] niemand kan aannemen dat nieuwkomers zich automatisch zullen aanpassen aan de normen en regels van de Noorse samenleving. Bovendien zijn nieuwkomers niet homogeen en kunnen etnische en religieuze conflicten met hen meebrengen … Als parallelle samenlevingen, radicalisering en extremistische omgevingen op de lange termijn ontstaan, zullen we uitdagingen als veiligheidsdienst hebben.”

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Europeanen beginnen te melden dat zij zich niet langer thuis voelen in hun eigen land. Een recente Belgische studie, waarin 4.734 Belgen werden ondervraagd, toonde aan dat tweederde van de Belgen het gevoel heeft dat hun natie “steeds meer wordt overrompeld”. Twee derde van de mensen zei dat er “te veel immigranten in België zijn”, terwijl 77% het eens was met de stelling: “Vandaag voelen we ons niet langer thuis zoals eerder [massamigratie]”. Volgens 74% van de ondervraagde mensen is de islam “geen tolerante religie”, terwijl 60% zei dat de “aanwezigheid van zoveel moslims in hun land een bedreiging vormt voor hun identiteit.” Slechts 12% zei dat ze geloven dat de religie “een bron van verrijking” is voor België.

De studie onderzocht ook 400 Belgische moslims: 33% zei dat ze “niet van de westerse cultuur houden”, 29% zei dat ze vinden dat de wetten van de islam superieur zijn aan de Belgische wetgeving en 34% zei dat ze “zeker een politiek geïnspireerde systeem zouden verkiezen door de Koran”. De studie stelde ook vast dat 59% van de moslims in België het huwelijk zou “veroordelen” als hun zoon een niet-moslimpartner zou kiezen en 54% zou het huwelijk veroordelen als hun dochter een niet-moslimpartner zou kiezen. De reactie van de onderzoekers achter het onderzoek – openbare omroep RTBF, liberale krant Le Soir, sociologieonderzoeksinstituut Survey and Action en een stichting genaamd This is Not a Crisis – beweren dat ze bevonden dat “de ontwikkeling van een echte anti Moslimparanoia [bij de Belgen] een pathologische dimensie heeft aangenomen”.

Geen van deze studies, peilingen en inlichtingenrapporten lijkt de minste indruk te maken op Europese leiders. In de met sterren bezaaide woorden van Avramapolous is het niet genoeg dat de voornamelijk islamitische migranten die naar Europa zijn gekomen, “veiligheid in Europa hebben gevonden”. Volgens hem: “We moeten ook zeker weten dat ze een thuis vinden”.

De vraag die onbeantwoord blijft – zoals Europese leiders proberen “To Make Islam Great Again” (islam weer geweldig te maken) op het continent – is waar Europeanen geacht worden hun thuis te maken.

door Judith Bergman


Bronnen:

♦ naar een artikelEurope: Making Islam Great Again” van Judith Bergman van 3 februari 2018 op de site van The Gatestone Institute

8 gedachtes over “Niks geleerd, niks begrepen: Europa is ‘Making Islam Great Again’

 1. Willy, Europa is niet onnozel. Hier is sprake van opzet. Een voorop gezet plan

  Like

 2. Tja, in 2050 zal de “witte” Europeaan waarschijnlijk een bezienswaardigheid zijn….

  Like

 3. De klok staat al op 12.12 en tikt verder.
  Te laat om het tij te keren.

  De autochtone blanke bevolking……..de toekomstige vreemdeling. Jammer, maar er was voor gewaarschuwd.

  Like

 4. Europa is wat de islam betreft onnozel en onschuldig men ziet het gevaar niet in van deze religie. In facto zal de Westerse wereld meer en meer onder islamitische dictatuur komen en dit geleidelijk proces is erger dan oorlog of Isis ! De islam haat het Westen en naar de buitenwereld toe zijn ze voor vrede en verdraagzaamheid maar in gesloten kring preken ze jihadisme aan moslimjongeren, ja de toekomst ziet er niet zo goed uit. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in Belgie in oktober komen reeds moslimpartijen op dus het gaat langzaam maar zeker beginnen!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.