Oost- en West-Palestijnse hallucinaties doen spanningen met Israël weer toenemen

Onder verwijzing naar de Islamitische Wet, wees sjeik Ikrima Sabri, hoofd van de Opperste Moslimraad in Jeruzalem, elke mogelijkheid af van een Palestijnse Arabische concessie over het ‘recht op terugkeer’. Ikrima Sabri was van oktober 1994 tot juli 2006 de Groot-moefti van Jeruzalem en Palestina en was destijds aangesteld door terroristenleider Yasser Arafat.

In een preek die op 2 februari werd uitgesproken in de Al-Aqsa-moskee, zei Sabri dat de “Palestijnse vluchtelingen” het recht hebben om terug te keren naar hun huizen in “de gebieden van 1948”, aldus de Palestijnse Arabische krant Falasteen.

Sabri vervolgde op vrijdag jl.: “‘De vluchteling is degene die werd verbannen uit zijn huis en zijn land en de term vluchteling geldt voor de kinderen en kleinkinderen, en dat is de religieuze islamitische betekenis [van het woord vluchteling], omdat de rechten van de vluchteling en zijn eigendom bestaan en worden doorgegeven aan toekomstige generaties via overerving volgens Islamitische wet,” zie bovengenoemde Sabri.

Sabri voegde eraan toe dat “er geen afstand gedaan zal worden van het religieuze recht” en dat het “vluchtelingenprobleem” zal blijven bestaan ​​totdat de afstammelingen terugkeren naar de huizen en de landen waaruit hun ouders en grootouders werden “verdreven”. UNRWA moet bestaan ​​tot de “Palestijnse vluchtelingen en hun nakomelingen keren terug naar hun huizen”, zei Sabri.

Hij voegde eraan toe dat het Amerikaanse besluit om de hulp aan de organisatie te verminderen, werd verwacht in het licht van de bestaand “samenzwering om het Palestijnse probleem op te heffen.” Als zodanig zei hij dat Arabische en Islamitische landen financiële hulp moeten overdragen aan UNRWA, het Palestijnse hulpagentschap van de Verenigde Naties.

Hij viel ‘Judaïserings’ -inspanningen in Jeruzalem aan, waarvan hij beweerde dat dit “illegale” activiteiten waren en dat de Palestijnen de Arabieren niet zouden erkennen omdat de stad “Al Quds” een “bezette” stad is. “De Al-Aqsa-moskee behoort alleen toe aan moslims,” ​​zei hij.

Eerder, in een interview in 1999 over de politieke situatie op de Tempelberg, zei Sabri:

“Als de Joden vrede willen, blijven ze weg van Al Aksa. Dit is een decreet van God. De Haram al-Sharif is van de moslims. Weet dat de Jood van plan is om de Haram te vernietigen, de Jood zal de Christen ertoe brengen zijn werk voor hem te doen. Dit is de weg van de Joden. Dit is de manier waarop Satan zich manifesteert, de meerderheid van de Joden wil de moskee vernietigen. Ze bereiden dit voor terwijl we spreken.”

Ook de Palestijnen in de Gazastrook roeren zich weer. De in Londen gevestigde Arabische krant Al-Hayat meldde vanochtend dat Hamas-leiders en andere terreurorganisaties uit Gaza ‘95% zeker’ zijn dat Israël de komende dagen een oorlog tegen hen zal beginnen.

Volgens het rapport verwachten Gaza-terreurleiders, waaronder Hamas-leider Yahya Sinwar, dat de IDF zal profiteren van een grootschalige trainingsoefening, die gisteravond begon in het zuiden van Israël, om een ​​oorlog te beginnen.

Palestijnse Arabische bronnen die in het rapport worden geciteerd, zeiden dat Hamas en andere in Gaza gebaseerde groepen hebben in het licht van de beoordelingen, een hoge staat van paraatheid verklaard en hebben de meeste van hun posten geëvacueerd en tevens politie- en veiligheidscontroleposten in heel Gaza  opgezet.

Israël heeft enkele doelwitten van Hamas de afgelopen dagen twee keer aangevallen als vergelding voor raketten die vanuit Gaza naar Israël zijn geschoten op respectievelijk donderdagavond en vrijdagavond.

Eerder op donderdag werden vier gewapende Arabische terroristen gevangen genomen nadat ze Israël vanuit Gaza hadden geïnfiltreerd en met succes het veiligheidshekken langs de grens tussen Israël en Gaza hadden doorkruist. De Israëlische veiligheidstroepen ontdekten bij de vier teroristen twee messen en een granaat.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dalit Halevy “Sheikh on Temple Mount: Arab countries should fund UNRWA” en een ander artikel van Tal Polon “Report: Hamas fears Israel will launch war in coming days” van 4 februari 2018 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Oost- en West-Palestijnse hallucinaties doen spanningen met Israël weer toenemen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.