Europa: Joods-christelijke symbolen verdwijnen en vervangen door islamitische

Franse schrijvers bedachten de term ‘le grand remplacement‘, wat de demografische vervanging betekent van immigranten van autochtone Europeanen. Er is echter nog een andere vervanging aan de gang op het oude continent.

Plaatje hierboven: Essen (D) 26 februari 2014. Deze kerk in het Duitse Bisdom Essen ontsnapt niet aan de sloopwoede. Het pijnpunt is niet dat kerken worden afgebroken maar wel wat ervoor in de plaats komt: moskeeën [beeldbron: Rorate Caeli]

Kijk naar de foto’s gemaakt door de Israëlisch-Hongaarse fotograaf Bernadett Alpern. Synagogen – zoals stille getuigen van de val van een fundamentele tak van de Europese beschaving – zijn veranderd in musea, zwembaden, winkelcentra, politiebureaus en moskeeën.

Nu is het de beurt aan de Davidsterren en keppels, de twee meest zichtbare Joodse symbolen. Een peiling door de Wereld Zionistische Organisatie heeft onlangs onthuld dat minstens de helft van de Joden in Europa zich niet veilig voelen met het dragen van symbolen van hun geloof. Ze hebben gelijk.

Een paar dagen geleden werd een 8-jarige joodse jongen met een keppeltje op straat aangevallen en geslagen door twee mannen in Sarcelles. Eerder in januari, in dezelfde buitenwijk, sneed een man het gezicht van een 15-jarig Joods meisje dat naar huis liep terwijl zij het uniform van haar Joodse school droeg. Het is het ‘nieuwe normaal’ voor Franse Joden.

Jarenlang predikten Europese elites multiculturalisme en religieus en cultureel relativisme. Nu merken we dat we niet alleen doorgaan met verdere aanvallen op de gewoonlijke belegerde Joden en hun geloof, maar ook met een massale ontkerkelijking.

Een historische Duitse kerk, St. Lambertus, werd vorige maand gesloopt. De 19de-eeuwse katholieke site in Duitsland werd vernietigd om plaats te maken voor een kolenmijn. Het is droevig ironisch dat de enige groep die protesteerde tegen deze schandelijke vernietiging een seculiere, niet-christelijke was: Greenpeace. Veertig activisten klommen de kerk op om te protesteren tegen de sloop ervan. Ze toonden spandoeken met de tekst: “Degenen die cultuur vernietigen vernietigen ook mensen”.

De leegloop van oude kerken is geen economische kwestie. Vorig jaar bereikten de inkomsten van de Duitse katholieke kerk een recordbedrag van $ 7,1 miljard. Het is eerder een kwestie van culturele achteruitgang. Het is een lot dat ook veel andere christelijke locaties in Europa overkomt.

De Britse huizenmarkt heeft nu te maken met een nieuwe speciale vermelding: voormalige christelijke kerken. Een voormalige Methodistenkerk in Surrey werd onlangs voor het eerst te koop aangeboden in zijn 154-jarige geschiedenis. En een paar dagen later werd een kerk in Londen voor verkoop aangeboden en nadien omgeturnd in appartementen.

Religieuze symbolen zijn een integraal onderdeel van een beschaving. “Het communisme was een soort valse religie, hoewel het een eigen liturgie had”, zei de Franse auteur Michel Houellebecq in een recent interview. “Een religie is veel moeilijker te vernietigen dan een politiek systeem. En religie speelt een sleutelrol in de samenleving en in haar samenhang “.

Wanneer oude symbolen verdwijnen, nemen nieuwe – met hun eigen identiteit – hun plaats in.

“De islam is een reactie op het christendom, die zij wenst te vervangen”, aldus professor Rémi Brague, auteur van het nieuwe boek Sur la religion (‘Over religie’). Islamisme, volgens Brague, is een poging om de Joods-christelijke beschaving te vervangen. Europa’s publieke verbeeldingskracht wordt vandaag overspoeld met islamitische symbolen, van sluiers in scholen, zwembaden en werkplekken tot het volume en de hoogte van moskee-minaretten.

Brague voegt eraan toe dat “vrije instellingen zijn nauwelijks ontwikkeld in gebieden die niet zijn beïnvloed door Joodse of christelijke ideeën”. De verandering moet daarom ook van belang zijn voor de seculier, die zich niets zal aantrekken van religie.

Wij, onbeschaamde secularisten, zouden misschien gelukkig en onverschillig kunnen staan tegenover de val van de oude religieuze symbolen – maar we mogen niet onverschillig blijven ​​tegenover de nieuwe religieuze symbolen die hun plaats innemen.

door Giulio Meotti


Bronnen:

♦ naar een artikel van Giulio Meotti “Europe: Judeo-Christian Symbols Vanish, Islam Rises” van 4 februari 2018 op de site van The Gatestone Institute

6 gedachtes over “Europa: Joods-christelijke symbolen verdwijnen en vervangen door islamitische

 1. Hét pijnpunt is dat de Joods-Christelijke afbraak van Europa om plaats te maken voor de Islam gebeurt op eigen initiatief.

  Het is Christelijke naasteliefde & links secularistisch gezwam & gedram dat dit fenomeen actief in de hand werkt.

  Eigen schuld, dikke bult….de tijd van observeren & klagen is nu écht wel voorbij.

  Of men doet er wat aan (wat er voorlopig niet zo uitziet) of anders was het dat dan………Kalifaat-West is een feit.

  Het grappige is dat de Joodse afbraak nu niet meer een solo voorstelling is, maar dat de daders van toen de slachtoffers van nu zijn geworden, inclusief de onbeschaamde secularisten.

  Wie zijn geschiedenis niet eert heeft geen toekomst.

  Het Jodendom heeft die wel…….in Israel!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.