Premier Netanyahu huldigt nieuwe omleidingsweg in Samaria in

Premier Benjamin Netanyahu opende op dinsdag 30 januari 2018 een langverwachte nieuwe sectie van een snelweg in Samaria. De langverwachte weg werd realistisch in Samaria na een kabinetsvergadering afgelopen september waarin premier Binyamin Netanyahu de begroting van de regering wijzigde om nieuwe asfaltwegen aan te leggen in Judea en Samaria.

Plaatje hierboven: In Judea & Samaria worden steeds meer “bypass” wegen gebouwd zoals deze, die enkel toegankelijk zijn voor Israëlisch verkeer. Dit om te verhinderen dat voorbijrijdende wagens en lijnbussen worden beschoten door Arabische terroristen of bekogeld worden met projectielen [beeldbron: Tal Adler]

In november 2017 werden akkoorden bereikt tussen de leiders van de de Regionale Raad van Samaria (hebr. Mo’atza Azorit Shomron) en premier Netanyahu die 200 miljoen sjekels (ca. 48,3 miljoen euro) toezegde voor de onmiddelijke aanleg van bypass roads (omleidingswegen voor Israëli ’s naast de bestaande Arabische) en nog eens 600 miljoen sjekels (ca. 145 miljoen euros) die per 1 januari 2018 werden overgedragen voor bijkomende bypass roads, wegverlichting, mobiele ontvangst op de wegen en bescherming van lijnbussen.

Inwoners van Judea en Samaria zijn de afgelopen maanden het slachtoffer geworden van toegenomen incidenten veroorzaakte door Arabische stenengooiers en terroristen. De omleidingswegen zullen hopelijk het aantal incidenten verminderen waarmee deze dappere Joodse pioniers te maken hadden toen ze van en naar hun huizen in Judea en Samaria reisden. Onder de aanwezigen bij de inauguratie was Yossi Dagan, het hoofd van de Reginale Raad van Samaria.

In een op Facebook geposte verklaring zei Dagan:

“Felicitaties aan Samaria! Op het juiste moment hebben we vandaag de omleidingsweg Nabi Elias (snelweg 55) ingehuldigd, in aanwezigheid van de premier, de minister van Transport, de vice-minister van Defensie en de leiders van de Samarian-gemeenschappen. Deze tijding is een echte aanmoediging voor het versterken van de gemeenschappen [van Judea en Samaria] en de wil van G’d, het begin van een nieuw tijdperk van momentum – voor nieuwe wegen die de kaart van Judea en Samaria zullen veranderen – op weg naar een miljoen inwoners in Judea en Samaria.”

Dagan ging verder met het bedanken van een aantal politici die hebben bijgedragen aan de bouw van de nieuwe weg:

“Ik wil premier Benjamin Netanyahu, de minister van Mobiliteit Israël, Katz en vice-minister van Defensie Eli Ben Dahan, bedanken voor hun leiderschap en visie. Dank ook aan mijn vriend Yigal Lahav, hoofd van de Karnei Shomron Council, die met ons heeft samengewerkt om de weg goed te keuren en te bouwen.”

Israël Premier Benjamin Netanyahu beloofde door te gaan met de ontwikkeling van infrastructuren in Judea en Samaria:

“Deze bypass maakt deel uit van een reeks die we over Judea en Samaria aan het bouwen zijn. We verbinden het land van noord naar zuid en van oost naar west met een netwerk van wegen, treinen en tunnels – geen terreurtunnels, maar levenstunnels, zei de premier.”

door Aryeh Tavor

 


Bronnen:

♦ naar een artikelNetanyahu Inaugurates New Bypass Road in Samaria” van Aryeh Tavor van 1 februari 2018 op de site van Lev HaOlam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.