‘Gematigde’ PLO boos op de VS om Hamasleider Haniyeh als internationale terrorist op te lijsten

PLO-secretaris-generaal Saeb Erekat sloeg de aankondiging van woensdag door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken af ​​dat Hamas-chef van het politburo Ismail Haniyeh was toegevoegd aan zijn lijst van internationale terroristen. Als gevolg hiervan zijn alle eigendommen en belangen van Haniyeh die onder Amerikaans rechtsgebied vallen, geblokkeerd en is het Amerikaanse burgers verboden om transacties met hem aan te gaan.

Enkele uren na de aankondiging hekelde de terroristische organisatie Hamas in Gaza het oplijsten van Haniyeh en zei dat het de groep niet zou ontmoedigen om zijn terroristische activiteiten verder te zetten. “Het Amerikaanse besluit om Haniyeh op de terroristenlijst te plaatsen is een mislukte poging om druk uit te oefenen op de weerstand. Deze beslissing zal ons er niet van weerhouden om door te gaan met de verzetsmogelijkheid om de bezetting te verdrijven”, zei een woordvoerder van Hamas.

De Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) heeft ook een verklaring uitgegeven op de officiële Facebook-pagina van de leidende Fatah-factie van de Palestijnse Autoriteit, waarin wordt opgeroepen tot “het bereiken van nationale eenheid om het Palestijnse Nationale project te behouden.” De Palestijnse Bevrijdingsorganisatie verwerpt en veroordeelt de beslissing van het Amerikaanse ministerie van Financiën om Ismail Haniyeh op de terreurlijst te zetten.”

Saeb Erekat, secretaris van het Uitvoerend Comité van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO), zei dat de “Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) het besluit van het Amerikaanse ministerie van Financiën verwierp en verweet het Hamas-chef daarin te betrekken” en riep op tot de “verwijdering van de oorzaken van verdeeldheid en het bereiken van nationale eenheid om het Palestijnse Nationale Project te behouden en de regelingen gericht op liquidatie van het project aan te pakken,” aldus het bericht op Facebook.

Erekat dankt zijn leven aan artsen in de Verenigde Staten en Israël. Hij verbleef bijna een jaar in ziekenhuizen in de Joodse staat voor longfibrose – een dodelijke longaandoening – en ontving vervolgens een longtransplantatie in de Verenigde Staten nadat duidelijk werd dat hij geen prioriteit zou zijn voor het orgaandonatieregister van Israël omwille van het feit dat hij geen staatsburger van de Joodse staat is.

door Hana Levi Julian


Bronnen:

♦ naar een artikel “PLO Diplomat Erekat Blasts US for Listing Hamas Leader as Global Terrorist, Calls for PA Unity With Hamas” door Hana Levi Julian van 1 februari 2018 op de site van The Jewish Press

Een gedachte over “‘Gematigde’ PLO boos op de VS om Hamasleider Haniyeh als internationale terrorist op te lijsten

  1. Ja, is ook schandalig……en nu wil hij Amerika ook nog voor het ICC brengen omdat die Jeruzalem als Israel’s hoofdstad hebben erkend.

    Met dit soort mensen komt er vooruitgang in de wereld.

    Like

Reacties zijn gesloten.