Parlementslid Elazar Stern: ‘Europa moet stoppen met financieren van Palestijnse terreur’

Elazar Stern, een Israëlisch parlementslid, zou in de nabije toekomst een sleutelrol kunnen spelen in zijn land. Zijn partij, Yesh Atid (‘Er is een toekomst’, centristisch en liberaal), gaat de confrontatie aan met de conservatieve Likoed partij van premier Benyamin Netanyahu. De volgende verkiezingen staan ​​immers gepland voor 2019.

Volgens een onderzoek van 12 januari zou Yesh Atid de eerste partij in het land met 27 zetels worden, tegen 11 eerder, terwijl de Likoed zou zakken van 30 naar 22 afgevaardigden. Het lopende onderzoek naar corruptie tegen de familieleden van Netanyahu kan echter leiden tot vervroegde verkiezingen als dit tot aanklachten leidt. ‘Bibi’ wordt in dit geval niet genoemd onder de verdachten, maar is wel het voorwerp van twee andere onderzoeken omtrent corruptie.

Op de vraag of zijn partij klaar is om toe te treden tot een regering antwoordde Elazar Stern:

“Ja. Voor het ogenblik toch. Mensen waren bang dat het erger er zou worden (na Trump’s Jeruzalem verklaring), maar dat is niet het geval. Europa zou moeten begrijpen wat hier gebeurt. Immers, Mahmoud Abbas weigerde de vredesbesprekingen voort te zetten, niet Netanyahu. Als de Europeanen het vredesproces willen helpen, moeten ze eerst stoppen met het betalen van geld aan Palestina zolang het terrorisme steunt.

Als ik de Belgen, hier op straat, zou vragen wat ze ervan vinden om geld te geven aan de familie van iemand die een Israëliër heeft gedood? En het bedrag nog eens zou verdubbelen wanneer het twee Israëliërs doodt? Denk je dat ze het er mee eens zijn? Maar dat is wat er gebeurt. De Palestijnse Autoriteit betaalt geld aan de families van gevangen terroristen.

En Europeanen realiseren zich niet dat hun eigen geld indirect naar terroristen gaat. Ze vertellen ons dat ze alleen scholen en leerboeken financieren. Onderwijs is belangrijk. Maar laat de Europese autoriteiten de gedrukte schoolboeken openen met hun geld in Palestina en zien wat erin staat. Dat de Joodse staat niet bestaat, dat iemand zijn leven moet opofferen. Je kunt niets vinden over de Holocaust.”

U heeft een wetsvoorstel ingediend om het aantal douanerechten te verminderen dat Israël aan Palestina heeft overgedragen. Waarom?

Palestijnen hebben een budget, waarvan 7,5% naar gevangengenomen families van terroristen gaat. In totaal een miljard sjekels per jaar. Hoe effectiever de terroristische actie, hoe meer geld je ontvangt. Dit geld dat je krijgt voor de begane misdaden is echter hoger dan het gemiddelde salaris dat in Palestina wordt betaald. Het is als een stimulans om terroristische daden te plegen, om Israëliërs te vermoorden. De Verenigde Staten keuren dezelfde wet goed, dat zij geen meer geld aan de Palestijnse Autoriteit zullen geven tot het stopt met het betalen van geld aan de terroristen.”

Wat wilt u van Europa?

“Dat de Europeanen stoppen met het ondersteunen van terrorisme in Palestina en toezicht houden op het gebruik van het geld dat ze aan Palestina geven.”

Is er een groeiend antisemitisch gevoel in Europa?

“Ik zie daardoor steeds meer mensen naar Israël komen, maar ik zou willen dat ze hier kwamen wonen, niet vanwege antisemitisme. We hebben geen antisemieten nodig om mensen hier te krijgen (lacht).”


Bronnen:

♦ naar een artikel van Vincent Georis “Elazar Stern, député israélien “L’Europe doit arrêter de soutenir le terrorisme en Palestine” van 26 januari 2018 op de site van de Belgisch franstalige krant L’Echo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.