Amerikaanse delegatie ontvlucht Bethlehem terwijl Palestijnen hun workshop bestormen

Een delegatie van Amerikaanse diplomaten moest dinsdag een evenement in de stad Bethlehem op de Westelijke Jordaanoever stopzetten, zei een deelnemer nadat demonstranten hun vergadering bestormden, berichtte The Times of Israel gisteren. De Amerikaanse delegatie moest noodgedwongen de benen nemen.

Plaatje hierboven: Palestijnse activisten verstoren een ontmoeting tussen leden van een Amerikaanse economische delegatie en het hoofd van de Bethlehem Kamer voor Handel en Industrie in de stad Bethlehem in Judea (aka de West Bank) op 30 januari 2018 [beeldbron: AFP/Musa AL SHAER]

De boze demonstranten, die bezwaar maakten tegen de erkenning door de Amerikaanse president Donald Trump van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël, gooiden ook tomaten naar de auto van de delegatie toen ze vertrokken, liet een online geposte video zien.

Een vijftigtal demonstranten schopte tegen een van de deuren van de auto, die Amerikaanse consulaire kentekenplaten had en scheurde de plastic behuizing van een zijspiegel, meldde Reuters.

Samir Hazboun, hoofd van de Kamer van Koophandel van Bethlehem, zei dat de groep een training heeft gehad voor lokale ondernemers over digitale handel met een Amerikaanse expert en een delegatie van het Amerikaanse consulaat in Jeruzalem.

“We waren compleet verrast toen een aantal boze demonstranten een ongewoon protest hielden, wat ons dwong om de cursus te beëindigen en de Amerikaanse trainer diende onmiddellijk te vertrekken met de Amerikaanse consulaire delegatie,” vertelde hij aan het AFP.

Protesters storm meeting, kick out US delegation in Bethlehem

2 gedachtes over “Amerikaanse delegatie ontvlucht Bethlehem terwijl Palestijnen hun workshop bestormen

  1. Dit is een Palestijns semenarie voor vooruitgang.

    Begrijpen we nu waarom ze, na 70 jaar, nog steeds vluchteling zijn en in afbraakhuizen wonen?

    En het ‘morele’ Europa blijft deze lekke emmer maar financieren.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.