Palestijnen zullen een andere ‘vijand’ moeten vinden om hun kassa’s te spekken

Op een dag, een paar weken geleden, toen de EU Mahmoud Abbas afwees, was dat een omslagpunt … en niet alleen voor Abbas, maar tegen zijn hele terroristische beweging. De wereld heeft genoeg gezien van hun driftige uitvallen tegen Israël en de Joden in het algemeen. Ze moeten een andere sport vinden.

De strijd tegen de Joden is moeizaam verlopen. Kibbeling en bitterheid kunnen je alleen maar tot op dat punt brengen. Niemand houdt van een kvetch. Terug op 15 december 1968 werd de kerstman door de fans van de Philadelphia Eagles op boeh-geroep onthaald. Dat gebeurde slechts eenmaal, maar sindsdien en voor altijd, staat Philadelphia bekend als een stad van boeh-roepers.

Luid zagen en zeuren is wat het ‘Palestijnse’ leiderschap elke dag doet, zelfs tegen onze president, ook tegen de kerstman, stel ik me zo voor, en het geeft je een slechte reputatie. Niemand wil die mensen op een feestje … waarna ze telkens de boel in de stad kapot slaan. Hun constante gejammer is ontoelaatbaar deprimerend geworden … en zelfs hun grootste sponsoren hebben er schoon genoeg van.

“Kies voor de verandering eens iemand anders uit”, was de boodschap van de Federica Mogherini van de EU, zij het niet met zoveel woorden. Laten we precies zijn… Dus, dit waren haar precieze woorden toen Abbas kwam pleiten voor erkenning van ‘Palestina’: “Geen enkele inspanning zal de twee partijen bij elkaar brengen als het niet de Verenigde Staten omvat.”

Nou, de Verenigde Staten zijn Donald Trump en Donald Trump zegt: “Ga wat vliegeren, jij en je nepvolk. Ik heb er genoeg van.”

Hij zei het niet zo bot, maar dat is onze interpretatie als hij dit zegt: “We geven ze honderden miljoenen [$ 5,2 miljard sinds 1994] en ze respecteren ons niet. Dit kan zo niet blijven doorgaan. Als ze naar de onderhandelingstafel willen komen, prima. ’t Is mij om het even, het kan me niks schelen.” Klinkt voor mij als een goeie manier om ervan af te komen wanneer iemand zoiets zegt als “’t is mij om het even”.

Ondertussen heeft Trump hen al verslagen door hen Jeruzalem te ontzeggen en vervolgens door verdere hulp te beknotten en nu legt Nikki Haley er nog een kers boven op, zeggende: “We zullen geen Palestijnse leiding achterna lopen die het ontbreekt aan wat nodig is om vrede te bereiken.” Zouden ze een hint begrijpen? Dat het leuk was zolang het duurde, maar de gastvrouw is de borden al aan het opruimen? Blijkbaar niet.

De Joden wegspelen en de wapens van kant-en-klaar antisemitisme gebruiken, heeft de afgelopen decennia voor hen zo fantastisch gewerkt – waarom zou je stoppen? Ze wilden Israël zijn historische, soevereine en bijbelse rechten voor de Tempelberg EN de Grot van de Patriarchen ontzeggen – alles wat ze moesten doen was vragen… vraag de UNESCO, die zei, ‘welzeker, dat is zo gebeurd‘.

Voor erg lange tijd was het hen gelukt. Toen gebeurde er iets. Ja, Trump. Maar nu krijgt iedereen, iedereen die meetelt, het totaalplaatje, dat het in feite Akte 3 is voor de ‘Palestijnen’ – een nepvolk dat achter een nep-doel aanjaagt. We horen dat (te beginnen met de Jeruzalem Doctrine van Trump) dat ze zodanig in de war zijn geraakt van de verandering in het landschap dat sommige van de PLO-leiders (Saeb Erekat?) dreigen om zich aan te sluiten bij ISIS om wraak te nemen.

Wanneer waren ze nooit ISIS? Ze zijn nog steeds geweldig met leuzen – “Het is allemaal onze grond” en Linda Sarsour kan Amerikaanse vrouwen die in minirokken gekleed zijn nog steeds ervan overtuigen dat de sluier over het hele lichaam echt ‘cool‘ is. Ze hebben nog steeds de VN, en via BDS/SJP Gestapo bierhaltactieken blijven afdraaien op onze campussen.

Maar dat is slechts reflexen… oude gewoonten… maar hetzelfde gejammer… dezelfde klachten … altijd dat lange gezicht … nergens tevreden over, zelfs niet over de miljarden die ze van over de hele wereld krijgen. Mensen worden het beu altijd naar hetzelfde oude verhaal te moeten luisteren. Kunnen ze geen andere vijand vinden – toch minstens een verandering van tempo?

Israël als de vijand inspireert niet meer … trekt geen gejuich uit de tribunes. Het ergste van alles is dat de ‘Palestijnen’ oersaai zijn geworden. Amerika denkt zo, net zoals de Europeanen en zelfs de soennitische staten zoals Saoedi-Arabië. Het is tijd voor de ‘Palestijnen’ om de hint aan te nemen en om Abbas wandelen te sturen. Zelfs The New York Times denkt daar zo over. Stel je dat eens voor!

door Jack Engelhard


Bronnen:

♦ met dank aan Tiki S. voor de hint: “LOL!”

♦ naar een artikel van Jack Engelhard “Palestinians need to find another cause” van 29 januari 2018 op de site van Arutz Sheva