Palestijnen blijven in hun eigen vel snijden om in onze gezichten te kunnen spugen

Wat doe je als je mensen lijden onder een economische crisis? Je maakt die nog erger natuurlijk! De wereld op z’n kop gezet, voor en door de Palestijnen zelves. Toen vicepresident Pence Israël bezocht, pleitten Palestijnse facties voor een algemene staking en zo gebeurde.

Plaatje hierboven: Jeruzalem, 29 januari 2018. algemene staking in de Arabische wijken van Israël’s hoofdstad naar aanleiding van het terugschroeven van de financiële steun door de VS van het budget voor het Palestijnse hulpagentschap van de Verenigde Naties, aka UNRWA [beeldbron: Maan News Agency]

Ze intimideerden niet alleen alle winkeliers om hun winkels te sluiten, ze beroofden hun inkomsten net zoals ze vaak deden als ze om deze stakingen vroegen, maar blokkeerden tevens de wegen om hun mede-Arabieren te verhinderen om te gaan werken in Israël, waardoor ze hen beroofden van hun dagloon.

Welk percentage van het Palestijnse BNP wordt beïnvloed door deze stakingen die meerdere keren per jaar plaatsvinden? Heeft de Wereldbank dat ooit in berekeningen verwerkt toen ze Israël alleen de schuld gaf voor Palestijnse economische ellende?

Vandaag zijn de UNRWA-arbeiders in Gaza in staking gegaan om te protesteren tegen de verlaging van de de fianciële steun aan het hulpagentschap door de VS. Alle kantoren en scholen van de UNRWA waren op maandag gesloten. In plaats van samen te werken om te proberen hun bevolking beter van dienst te zijn, weigeren ze hun eigen volk openbare dienstverlening te volbrengen – wat, precies?

Evenzo heeft de Palestijnse Jeugdbeweging op de Westelijke Jordaanoever geëist dat de UNRWA op de een of andere manier het geld krijgt dat ze wil om het verminderen van diensten te voorkomen, of ze zullen UNRWA-kantoren gaan uitkiezen en hen ervan weerhouden hun werk te doen.

Nog meer bizar: de privé-bedrijven die via Israël goederen importeren naar Gaza hebben besloten om ook in staking te gaan – en om morgen elke import te stoppen:

“Particuliere instellingen in de Gazastrook hebben besloten om de invoer van alle soorten goederen in de Gazastrook te stoppen via de Kerem Shalom Crossing op dinsdag 6 februari. Maher al-Tabaa, directeur public relations en informatie bij de Kamer van Koophandel, vertelde Ma’an dat de beslissing te wijten was aan de rampzalige situatie in de Gazastrook en dat Gaza in een toestand van klinische dood verkeerde, erop wijzend dat de beslissing kwam na de vergaderingen van de privésector.

Hij wees erop dat er veel stappen zullen worden ondernomen, waaronder handelsstakingen, sit-ins en vele evenementen en persconferenties. Hij legde uit dat al deze stappen onder de slogan ‘we want to live’ vallen en dat Gaza het recht heeft om in waardigheid te leven. De particuliere sector kondigde maandag een eendaagse handelsstaking aan om te waarschuwen tegen de verslechtering van de levensomstandigheden en de moeilijkheid om zijn werk voort te zetten.”

Is het waardiger om samen te werken om de mensen met minder middelen te dienen, of om uw eigen mensen toegang tot basisdiensten te ontzeggen? Kun je je voorstellen dat Amerikaanse vrouwen in de Tweede Wereldoorlog weigeren om in fabrieken te werken en in staking te gaan om tegen de oorlog te protesteren? Omdat dat de Palestijnse mentaliteit is – we hoeven niet door tegenspoed te werken, we hoeven alleen maar te slaan en te zeuren en klagen harder en uiteindelijk zal de wereld ons hoe dan ook gratis voorzien van wat we willen. Ik bedoel, het heeft tot nu toe gewerkt, is het niet?

Ondertussen heeft een ziekenhuis in Gaza de deuren gesloten wegens gebrek aan brandstof om de generatoren te laten werken. Het is niet Israël dat die brandstofleveringen blokkeert – het is simpelweg een tekort aan contanten. En dit heeft niets met UNRWA te maken, wat betekent dat het tekort aan geld afkomstig is van de Palestijnse Autoriteit die ervoor kiest om salarissen van terroristen te betalen in plaats van brandstof voor ziekenhuizen. En NGO’s verzamelen geen geld voor ziekenhuizen, omdat hun geld gaat naar het demoniseren van Israël, niet om de inwoners van Gaza te helpen.

En dat werkt ook, want Palestijnen kunnen eenvoudigweg niet klagen bij de media en bij andere westerlingen uit angst om te lijken te breken met de verenigde positie om Israël (en nu Trump) de schuld te geven van al hun problemen. Het is een zichzelf voedende crisis, maar weinigen zijn dapper genoeg om erop te wijzen.

door EoZ


Bronnen:

♦ met dank aan Tiki S. voor de hint: “Dit is de reden waarom deze morons nog steeds in krotten & tenten wonen en Israel intussen een sterk land heeft opgebouwd.”

♦ naar een artikel van EoZ “Palestinians keep on cutting off their noses to spite their faces” van 29 januari 2018 op de site van EoZ

2 gedachtes over “Palestijnen blijven in hun eigen vel snijden om in onze gezichten te kunnen spugen

 1. De Palestijnse trukendoos die steeds opnieuw wordt geopend met de hoop dat het ditmaal iets gaat veranderen en dat hiermee de ‘vijand Israel wordt verslagen.

  Ze zijn, zoals gokkers, verslaafd aan hun eigen mislukkingen.

  Probleem is dat westerlingen nog steeds veel geld betalen om deze freashow te zien i.p.v. hem af te voeren.

  Geliked door 1 persoon

 2. De Palestijnse trukendoos die steeds opnieuw wordt geopend met de hoop dat het ditmaal iets gaat veranderen en dat hiermee de ‘vijand Israel zal wordt verslagen.

  Ze zijn zoals gokkers, verslaafd aan hun eigen mislukkingen.

  Probleem is dat het Westen nog steeds veel geld blijft investeren in deze freakshow……en daarmee verantwoordelijk is voor het instandhouden van deze Palestijnse miserie, hersenspoeling, dictatuur, terreur en met als resultaat slachtoffers aan alle kanten…………maar vooral aan de Palestijnse kant die door hun, door het Westen gefinancierde dictatoriale leiders & door NGO’s/ouders/scholen gehersenspoelde hersenen, geen kant uit kunnen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.