Syrisch president Assad dreigt met raketaanval op Israël’s luchthaven Ben-Goerion

De Syrische president Bashar al-Assad stuurde gisteren een dreigement naar Israël via de Russische president Vladimir Poetin, zeggende dat als Israël opnieuw doelwitten in het land zou aanvallen, Syrië zou reageren door Scud-raketten af ​​te vuren op Ben-Gurion Airport. “Syrische eer staat boven alles,” vertelde Assad aan Poetin, die antwoordde dat hij de boodschap aan Israël zou overbrengen.

Ongeveer drie weken geleden kondigde het Syrische leger aan dat Israël een reeks aanvallen had uitgevoerd op een Assad-legerbasis in het oostelijke Kalmon-gebergte, ten noorden van Damascus, waarmee het rapporten bevestigde van regime gezinde media en zoals gerapporteerd door Mako-nieuws.

Volgens de aankondiging van het leger voerde Israël drie aanvallen uit met straaljagers en raketten. “De Syrische luchtafweer heeft het vuur geopend naar de bron van het geschut en heeft hierbij het vliegtuig geraakt”, aldus de verklaring. In Israël was er geen bevestiging over het beschadigen van vliegtuigen.

Volgens het officiële Syrische rapport begon de reeks aanvallen om 2:40 uur toen vliegtuigen raketten afvuren vanuit het luchtruim van Libanon naar het Al-Katifa-gebied. Daarna, om 3.40 uur, werd vanaf de grond een nieuwe aanval uitgevoerd met raketten die gelanceerd werden vanuit de Golan-hoogvlakte. Om 4:15 werd een derde aanval uitgevoerd door vier raketten afgevuurd vanuit het Tiberias-gebied.

Het Syrische leger beweert ook dat als reactie daarop zijn luchtverdedigingstroepen het vuur op het vliegtuig en de raketten hebben geopend en sommige ervan hebben onderschept of vernietigd.

Syrië waarschuwt herhaaldelijk voor de gevaarlijke gevolgen van de aanslagen van Israël en belooft door te gaan met het bevechten van de rebellergroepen, die “Israëls gelieerde terroristen” worden genoemd. Media die deel uitmaken van de Syrische oppositie en rebellen meldden dat de doelen van de aanval waren munitiedepots waarin langeafstandsraketten waren opgeslagen.

Het Syrische Centrum voor Mensenrechten zei dat wapenmagazijnen van Hezbollah en het Syrische leger beschadigd waren tijdens de aanval en dat er brand en schade aan de gebouwen was. Het zei ook dat er geen lichamelijk letsel werd gemeld als gevolg van de aanslagen.

Ongeveer een maand geleden meldden buitenlandse media een aanval op het Jamariya-gebied aan de rand van Damascus. Volgens rapporten over het Russische televisienetwerk RT en de Syrische televisie, viel Israël rond 23:30 een Syrische militaire post aan de rand van Damascus aan met raketten.

De Syrische staatstelevisie meldde dat de lokale luchtafweer drie raketten had onderschept die waren afgevuurd door Israël terwijl ze nog in de lucht waren: “Luchtafweer werd getroffen door een Israëlische raketaanval”, meldde het officiële persagentschap SANA: “Het doelwit was een militaire site in de buitenwijken van Damascus.” Andere media in het land meldden dat Israëlische vliegtuigen werden beschoten.

door Mordechai Sones


Bronnen:

♦ naar een artikel van Mordechai Sones “Attack again, and I’ll launch a missile at Ben Gurion airport'” van 28 januari 2018 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Syrisch president Assad dreigt met raketaanval op Israël’s luchthaven Ben-Goerion

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.