PA-functionarissen beweren dat de Palestijnse grenzen heel Israël omvatten

Ministeries van de Palestijnse Autoriteit (PA) eren routinematig lokale politici en bestuurders met plaquettes die een kaart van ‘Palestina’ afschilderen die het bestaan ​​van Israël ontkent. Op die plaquettes wordt het Palestijnse grondgebied afgebeeld als omvattende heel Israël, een fenomeen dat recentelijk is gedocumenteerd door Palestinian Media Watch (PMW).

Plaatje hierboven: 27 april 2009. De tweestatenoplossing volgens Mahmoud Abbas (links) en zijn rechterhand, toponderhandelaar voor vrede met Israël Saeb Erekat (rechts). Voor de internationale pers tonen zij breedlachend een ingelijste kaart van hun toekomstige nepstaat. Israël werd “van de kaart geveegd” en vervangen door ‘Palestina’ [beeldbron]

Tot de recente voorbeelden van deze praktijk behoren de nationale veiligheidstroepen van de PA en het ministerie van Onderwijs van de PA die ereborden verspreiden met een PA-kaart die het bestaan ​​van de Joodse staat elimineert. Districtsgouverneur van Ramallah en El-Bireh Laila Ghannam ontvingen een dergelijke plaquette half januari die de Israël-vrije versie van de Palestijnse grenzen van de PA weergeeft (plaatje onderaan).

Evenzo, tijdens een ceremonie ter ere van studenten in Shechem (Nabloes), presenteerde Dr. Sabri Saidam, PA-minister van Onderwijs en Hoger Onderwijs,  een ​​ereplaquette met de PA-kaart van Palestina. Deze praktijk strookt met verklaringen van PA-functionarissen die ‘Palestijns land’ beschrijven als het gebied “tussen de [Jordaan] en de [Middellandse Zee].”

Bij wijze van recent voorbeeld, vertelde de plaatsvervangend secretaris van de Fatah-revolutionaire raad, Majed Al-Fatiani, in januari aan PA TV: “Het is niet voldoende dat alleen de inwoners van Jeruzalem zich verzetten tegen [de bezetting] in de straten, steegjes en buurten …. Deze daad moet zich over het hele Palestijnse land verspreiden tussen de [Jordaan] Rivier en de [Middellandse] Zee. Onze identiteit ligt tussen de rivier en de zee. Onze nationale volkssoevereiniteit ligt tussen de rivier en de zee,” meldde PMW.

Officiële PA-media promoten deze boodschap ook bij Palestijnse kinderen. PA TV zond bijvoorbeeld een lied uit met de Israëlische steden Jaffa, Haifa, Safed, Tiberias en Acre als zijnde gelegen in het ‘land van Palestina’.


Tijdens een ceremonie presenteerden de Nationale Veiligheidstroepen van de districten Districtsgouverneur van Ramallah en El-Bireh Laila Ghannam met een ereplaquette met de PA-kaart van ‘Palestina’ die heel Israël samen met de Palestijnse gebieden Palestina voorstelt, samen met de Palestijnse gebieden. vlag erop en een patroon van keffiyeh (Arabische hoofdtooi) op ​​de achtergrond 
[beeldbron: Facebookpagina van de gouverneur van Ramallah en van El-Bireh Laila Ghannam, 17 januari 2018]


Bronnen:

♦ naar een bericht “PA officials claim Palestinian borders include all of Israel” van 27 januari 2018 op de site van World Israel News (WIN)

♦ naar een bericht “Fatah official presents all of Israel as ‘Palestine between the [Jordan] River and the [Mediterranean] Sea’” van Nan Jacques Zilberdik van 26 januari 2018 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.