Israël gerangschikt als een van ’s werelds krachtigste en meest innovatieve landen

Goed nieuws op alle fronten: Israël’s economie blijft verder floreren. Israël is gerangschikt onder de top 10 van meest krachtige en innovatieve landen ter wereld in twee afzonderlijke enquêtes die deze week zijn gepubliceerd door de grote Amerikaanse media.

Plaatje hierboven: Israël’s Silicon Wadi, geconcentreerd in het gebied rond Tel Aviv, inclusief kleine clusters rond de steden Ra’anana, Petah Tikva, Herzliya, Netanya, de academische stad Rehovot en zijn buurman Rishon Le Zion [beeldbron: Liked In]

In zijn onderzoek naar de machtigste landen ter wereld rangschikte US News en World Report Israël als de 8ste meest krachtige natie op basis van zijn militaire macht, sterke internationale allianties en economische en politieke invloed.

De enquête, uitgevoerd in samenwerking met de Wharton School van de Universiteit van Pennsylvania en de BAV-groep, is gebaseerd op gegevens verzameld onder ongeveer 21.000 mensen in vier verschillende regio’s in de wereld die werden gevraagd om 80 landen te associëren met specifieke kwaliteiten.

In een afzonderlijke enquête rangschikte het financiële nieuwsagentschap Bloomberg Israël als ’s werelds tiende meest innovatieve land op basis van de uitgaven van de start-upnatie aan onderzoek en ontwikkeling, evenals het aantal beursgenoteerde hightechbedrijven.

In 2017 stond Israël op de tweede plaats in de innovatie-index van het World Economic Forum (WEF) en 16de op zijn rapport over het wereldwijde concurrentievermogen, stijgt vanaf 2016 acht posities op de WEF-index voor concurrentievermogen en markeert de eerste keer dat het land tot de 20 grootste van de lijst behoort landen.


Bronnen:

♦ naar een bericht “Israel ranked as one of the world’s most powerful and innovative countries” van 24 januari 2018 op de site van Jewish News Syndicate (JNS)

Een gedachte over “Israël gerangschikt als een van ’s werelds krachtigste en meest innovatieve landen

  1. Brabosh, je moet ophouden dit soort positivieve Israel berichten te plaatsen. Je verpest hiermee het goede humeur van velen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.