Terwijl financiering van de PA hapert koopt Mahmoud Abbas privé-jet van $ 50 miljoen

Zelfs op een moment dat de Palestijnse Autoriteit geconfronteerd wordt met grote bezuinigingen ten gevolge van verminderde Amerikaanse financiering, heeft de PA een nieuwe luxueuze privéjet van $ 50 miljoen gekocht voor president Mahmoud Abbas, meldde Hadashot op woensdag 24 januari 2018, aldus een bericht in the Times of Israel.

Plaatje hierboven: illustratieve afbeelding van een FSX Business Jet zoals Mahmoud Abbas heeft aangekocht [beeldbron]

Het vliegtuig zou binnen enkele weken in de Jordaanse hoofdstad Amman worden afgeleverd en daar worden gestationeerd voor gebruik door de PA-chef. Financiering voor het vliegtuig zou zowel uit het PA-budget ($ 20 miljoen) als uit het Palestinian National Fund ($ 30 miljoen) zijn verstrekt.

Het rapport komt temidden van grote bezuinigingen op Amerikaanse hulp aan de Palestijnen, en meldt dat er mogelijk verdere bezuinigingen zullen komen. De Israëlische premier heeft geen privévliegtuig en heeft dat ook nooit gehad.

Toen de Amerikaanse president Donald Trump eerder dreigde de hulp eerder deze maand in te krimpen, zei top PLO-official Saeb Erekat dat dit zou leiden tot uithongering onder Palestijnse vluchtelingenkinderen. “Thans dreigt hij [Trump] de Palestijnse kinderen in vluchtelingenkampen te verhongeren en hun natuurlijke rechten op gezondheid en onderwijs te ontkennen, als we zijn voorwaarden en dictaten niet onderschrijven,” zei Erekat, verwijzend naar de erkenning door Trump van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël.

“Alle macht corrumpeert,” zei Montesquieu drie eeuwen geleden. Een tijd geleden kwam Abbas andermaal in opspraak naar aanleiding van de in gebruikname van zijn nieuwe residentie.

Hieronder het Arendsnest van Abu Mazen, nom de guerre van Mahmoud Abbas, nabij Ramallah, aka het nieuwe presidentieel paleis van de Palestijnse leider Mahmoud Abbas. Kostprijs: meer dan 13 miljoen dollar, inboedel, beveiliging en luxe niet meegerekend. Zo te zien worden de hulpgelden van de EU en de VS aan ‘Palestina’ royaal opgesoeppeerd en diepe putten achtergelaten. Het Palestijnse volk mort maar krepeert in stilte uit schrik voor repressie.

Een gedachte over “Terwijl financiering van de PA hapert koopt Mahmoud Abbas privé-jet van $ 50 miljoen

  1. De globetrottende Palestijnse President heeft gelukkig geen last van files & woningnood.

    Zolang de Internationale gemeenschap, met Belgie voorop, deze charlatan zijn gang laat gaan kan ik hem géén ongelijk geven.

    Like

Reacties zijn gesloten.