VN-mensenrechtenraad geeft Israël waslijst met 240 zaken die moeten veranderen

De in Genève gevestigde, 47 leden tellende werkgroep van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties (UNHRC) heeft zojuist Israël een lijst gestuurd van 240 mensenrechtenkwesties die het moet corrigeren, berichtte het AP op donderdag ll.

De lijst is samengesteld uit de werkgroep en de aanbevelingen van verschillende lidstaten, waaronder het VK, die adviseerden “onmiddellijk actie te ondernemen om het beleid van afbraak van Palestijnse eigendommen en gebouwen te staken” en het “beleid inzake uitbreiding van nederzettingen in de bezette Palestijnse gebieden terug te draaien.”

De Duitse delegatie heeft Israël aanbevolen de “praktijken van collectieve straffen zoals de sloop van huizen, de intrekking van verblijfsvergunningen in Oost-Jeruzalem en de sluiting van hele gebieden” te beëindigen. Zelfs de “Palestijnse staat” had tien aanbevelingen voor Israël, waarop Israël reageerde door te suggereren dat een entiteit met die naam “niet voldoet aan de criteria voor soevereiniteit volgens internationaal recht.”

Volgens het AP hebben de VS geen aanbevelingen aan de lijst toegevoegd.

De Israëlische ambassadeur bij de UNHRC Aviva Raz Shechter veroordeelde woensdag het “ongeëvenaarde aantal eenzijdige vooroordelen en politieke resoluties die regelmatig werden goedgekeurd door de automatische meerderheid [… die getuigt] niet alleen van de oneerlijke behandeling van de staat Israël, maar ook van de tekortkomingen van de Raad zelf en zijn agenda.”


Bronnen:

♦ naar een bericht “Geneva UN Group Recommends 240 Things Israel Must Repair” van 26 januari 2018 op de site van JNi.Media / The Jewish Press

3 gedachtes over “VN-mensenrechtenraad geeft Israël waslijst met 240 zaken die moeten veranderen

 1. Als kind resp. kleinkind van een onderduiker (ontsnapt uit werkkamp Drenthe) en concentratiekamp schaam ik me voor het uiterst aanmatigende gedrag van organisaties zoals de UNHCR en de Nederlands en Britse overheid (ik ben in London geboren).
  In de 2-statenoplossing geloof ik ondertussen helemaal niet meer. Anderszins geloof ik juist wel (dat komt in de stukken hier niet zo vaak naar voren) dat er heel goed samengeleefd kan worden met arabieren. Ik hoop dat er samengewerkt kan worden met Jordanië. Dan zou de aandacht meteen verlegd worden en als er werk is en er geld wordt verdiend dan verandert er snel veel. Zo heeft Jordanië behoefte aan water, kan het prima energie leveren (zonnepanelen) enz. Echt, al dat ge-OH met die clubjes heeft al jaren niets opgeleverd.

  Like

 2. De UNHRC zou er goed aan doen om zich minder met Israel te bemoeien en een advieslijst voor eigen gebruik samen te stellen.

  Ik denk dat die ver boven de 240 veranderingen zal geraken.

  64 miljoen vluchtelingen een menswaardig bestaan te geven zou een mooi begin zijn.

  Like

 3. De UNHRC : gewoon een blind klef groepje terroristenknuffelaars. Zoveel is nu wel duidelijk. En de rest ? Die hobbelt er gewoon achteraan……

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.