Netanyahu in Davos: ‘Israël behoudt de heilige plaatsen en status-quo in Jeruzalem’

Premier Benjamin Netanyahu zei donderdagavond op het Wereld Economisch Forum in Davos, Zwitserland dat, hoe de onderhandelingen ook met de Palestijnse Autoriteit verlopen, Israël de heilige plaatsen in Jeruzalem niet zal opgeven.

In een interview op het podium met CNN zei Netanyahu: “We behouden de heilige plaatsen en het status-quo en ik wil benadrukken dat we onder om het even welke regeling die we bereiken, altijd het status-quo op de Tempelberg en alle heilige plaatsen bewaren. Ons standpunt is dat Jeruzalem verenigd moet blijven onder de soevereiniteit van Israël met volledige religieuze rechten voor alle religies.”

Netanyahu verwierp het idee dat Israël van plan is om heel Judea en Samaria te annexeren. “Dat is een complete verdraaing,” zei hij. “Ik denk dat zij [de burgers van de Palestijnse Autoriteit] zichzelf willen besturen, waar ik geen probleem mee heb… De Palestijnen moeten alle macht hebben om zichzelf te besturen, maar geen [militaire] macht om ons schade toe te brengen,” zei hij.

“Israël zal de algemene veiligheidscontrole behouden, maar behalve dat, zullen de Palestijnen zichzelf kunnen besturen.” Netanyahu wees erop dat de “Amerikaanse troepen 80 jaar later nog steeds in Europa zijn,” in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. “Ik wil de Palestijnen niet annexeren en ik wil niet dat zij als onderdanen leven.”

De premier voegde eraan toe dat president Donald Trump geschiedenis had geschreven met zijn beslissing om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël, door “die onuitwisbare feiten uit het verleden en het heden te erkennen. Ik denk dat hij een geweldige dienst voor vrede heeft geleverd, omdat vrede alleen door de waarheid kan worden gemaakt.”

De leider van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, zei dat hij “weigert te onderhandelen” en hij wordt daarin beschermd door de internationale gemeenschap. Netanyahu berispte zowel de wereldleiders als Abbas en zei dat het tijd is voor het leiderschap van de Palestijnse Autoriteit om simpelweg “op te houden met te emmeren” (‘stop kvetching’).

PM Netanyahu’s Remarks at the World Economic Forum in Davos

door Hana Levi Julian


Bronnen:

♦ naar een artikel “Netanyahu Says Israel is ‘Keeping the Holy Sites, Status Quo in Jerusalem’ (video)” van Hana Levi Julian van 25 januari 2018 op de site van The Jewish Press

Een gedachte over “Netanyahu in Davos: ‘Israël behoudt de heilige plaatsen en status-quo in Jeruzalem’

 1. De zogenaamde Internationale Gemeenschap heeft een pak boter op zijn hoofd in het instandhouden van de Palestijnse illusie & miserie door haar corrupte & dictoriale leiders te blijven ondersteunen.

  Waar terreur terecht wordt veroordeeld, wordt Palestijns terrorisme getolereerd, worden Palestijnse financieën niet gecontroleerd en worden leugens niet gecorrigeerd.

  Het doel catepulteert echter fameus terug in eigen doel, want het zijn Palesijnse Arabieren die de resultaten van deze “steun” ondervinden.

  Zij zitten 70 jaar na hun door de Arabische landen georganiseerde Naqba, mét miljardenhulp van de UNWRA en gefinancierd door de Internationale Gemeenschap, totaal gehersenspoeld & getraumatiseerd onder de knoet van hun eigen dictators te verpieteren met geen uitzicht op verbetering…….integendeel.

  Een kind voed je niet op door hem in alles zijn zin te geven of slecht gedrag te toleren……, ook niet als je “Palestijn” bent.

  Like

Reacties zijn gesloten.