90% afgevaardigden afwezig tijdens Holocaust herdenking in Belgisch parlement

Julien Bahloul, een journalist die werkt voor i24NEWS, was gisteren in het Belgische parlement voor de ceremonie ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Holocaust (de eerste keer dat die werd georganiseerd door het Belgische parlement) in aanwezigheid van de Israëlische parlementsvoorzitter Yuli Edelstein.

Wat vooral de verbazing wekte van Julien Bahloul was op te merken dat bijna alle Belgische afgevaardigden afwezig waren en dat tweederde van de aanwezigen  Joden van buiten het parlement waren. Opgemerkt moet worden dat veel stoelen leeg waren en tevens de opmerkelijke afwezigheid van de Belgische media.

Julien Bahloul in een tweet van 23 januari 2018 (plaatje hieronder):

“Internationale ceremonie ter nagedachtenis van de slachtoffers van de #Shoah in het Belgische parlement. Tweederde van de aanwezigen zijn joodse gasten van buiten. De Belgische afgevaardigden …. bijna allemaal afwezig. #Belgique.”

Julien Bahloul twitterde hierover:

“Sobol, een overlevende van de #Shoah en geboren in Frankrijk, werd toegejuicht door de gasten van het Belgische parlement en verwelkomd door Israëlische parlementsleden. De Belgische afgevaardigden schitterden door hun afwezigheid tijdens de herdenking van de Shoah.”

In het rechtstreeks verslag na de ceremonie, zei Julien Bahloul (video):

“Opmerkelijk is dat het parlement vrijwel leeg was, tweederde van de aanwezigen waren buitenlandse Joodse gasten, de meerderheid van de Belgische afgevaardigden was niet aanwezig en ik was in staat om met verschillende mensen te spreken die in het Belgische parlement werken om de identiteit te verifiëren van de mensen die aanwezig waren en ik werd bevestigd dat de meeste mensen hier geen Belgische parlementsleden waren, maar externe gasten.

Laten we proberen het nu te begrijpen: we wachten nu buiten de hemicyle op de spreker van het Israëlische parlement om hem over deze ceremonie te ondervragen. We zullen ook proberen te praten met de weinige Belgische parlementsleden die de verplaatsing hebben gemaakt om te proberen deze afwezigheid te begrijpen. Deze afwezigheid is nog steeds erg opgemerkt.”


Bronnen:

♦ naar een artikel “90% des députés belges absents à la cérémonie du souvenir de la Shoah au parlement belge” van 24 januari 2018 op de site van Philosémitisme

 

Een gedachte over “90% afgevaardigden afwezig tijdens Holocaust herdenking in Belgisch parlement

  1. Proberen de afwezigheid te begrijpen?
    Zo moeilijk is dat niet.

    Organiseer een herdenkinking over de “”Naqbah”” en het Belgisch Parlement zal ons overspoelen met hun aanwezigheid & medeleven.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.