Goed nieuws op alle fronten: Israël’s economie blijft verder floreren

Een recent voorlopig rapport van het Israëlische ministerie van Economie en Industrie en de Israël Export and International Corporation zegt dat zij van mening zijn dat de jaarlijkse export van goederen en diensten van het land voor 2017 wellicht meer dan $ 100 miljard bedraagt, wat een stijging van 6% betekent.

Alleen al de export van diamanten zal ruim $ 7 miljard bedragen, maar de industriële export komt uit op $ 45 miljard, een stijging van 3% voor industriële en 6% voor de rest. In 2017 steeg de Israëlische export naar de EU met 20% en de hightech-diensten stegen met 7%.

Geweldig nieuws op alle fronten. Op een ander front heeft de Bank of Israel succes geboekt met hun interventie op de valutamarkt, een succes aangezien de onderliggende feiten van de Israëlische economie sterk zijn.

Israël heeft aardgasvoorraden, een zeer lage werkloosheid (4%) – en het wereldbeeld van de Israëlische economie is goed, waardoor het een goede gok is voor buitenlandse investeerders – geld in het land brengen voor verdere en toekomstige groei. En om deze reden wordt, hoewel de inspanningen van de Bank of Israel om de sjekelwaarde redelijk stabiel te houden, wordt deze op dit ogenblik overgewaardeerd en met 11% gewaardeerd in vergelijking met de Amerikaanse dollar in 2017.

Van de vele financiële instellingen, was Yorkville Advisors, een hedgefonds, een van de investeerders in Israëlische bedrijven, met als CEO Mark Angelo: “We hebben toegenomen Israëlische marktinteresse in onze financieringen gezien en een partnerschap aangegaan met een aantal groeibedrijven in Israël. Het was een groot succes.”

Enkele andere krachtige citaten over de veerkracht van de Israëlische economie:

“U wilt een cultuur waarin burgers vrij zijn om zichzelf te uiten en zo in de openheid te leven die nodig is voor het functioneren van een succesvolle economie? Israël is vrij.” John Podhoretz

“Opgroeien in Israël, hoe kan ik geen optimist zijn? Wanneer je je herinnert wat Israël 50 jaar geleden was en als je nu Israël ziet, een van de meest succesvolle landen ter wereld, stabiel, democratisch, met een enorm stabiele economie, ondanks alles wat er de laatste jaren in de wereldeconomie is gebeurd, hoe kan ik geen optimist zijn?” Ehud Olmert

“Van media en telecommunicatie tot I.T. en het bankwezen, de technologische vooruitgang van Israël levert een belangrijke bijdrage aan de vooruitgang en de kracht van de wereldeconomie.” Rupert Murdoch

“Israël produceert meer conceptuele producten dan welk ander land ook. Israël is een wereldwijde technologische macht. We cultiveren deze ware kracht en promoten het op vele fora.” Premier Benjamin Netanyahu

“Israëlische exporten zijn van groot belang voor de economie. Zij zijn de motor die de economische groei stimuleert en is de belangrijkste bron van vaste werkgelegenheid.” Minister van economie en industrie Eli Cohen

“Israël is een perfect voorbeeld van een land waarmee we nauwere banden moeten smeden als we de EU verlaten: een groeiende en naar buiten gerichte, ondernemende natie met wereldleider in de sectoren van de toekomst, zoals cyber, fintech, codering en groene financiën.” Charles Bowman, burgemeester van Londen

Goed nieuws op alle fronten voor de Israëlische economie.

door Ronn Torossian


Bronnen:

♦ naar een artikel “Israel’s economy continues to flourish” van Ronn Torossian van 24 januari 2018 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Goed nieuws op alle fronten: Israël’s economie blijft verder floreren

  1. Brabosh, je hebt met dit artikel alle ‘Pro Palestijnen’ een absolute rot dag bezorgd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.