Israël vergoedt slachtoffers van Palestijnse repressie met het inhouden op taksgelden van de PA

collabo

De Palestijnse Autoriteit veroordeelde dinsdag het besluit van het Israëlische ministerie van Financiën om $ 147.000 te besparen op de belastingen die het namens de PA verzamelt om “collaborateurs te vergoeden”.

Plaatje hierboven: Gaza Stad, 20 november 2012. Een Palestijnse man wordt achter een motor gesleept die eerder werd vermoord voor vermeende samenwerking met Israël [beeldbron: Pri.org]

In juni koos de rechtbank van Jeruzalem de zijde van tientallen Arabische aanklagers die de PA aanklaagden wegens het berokkenen van gezondheids- en geestelijke schade, nadat de Palestijnse veiligheidstroepen hen hadden gearresteerd en gevangen gezet in detentiekerkers waar de aanklagers werden gemarteld, hun gezonde tanden werden getrokken en urine in hun aderen werd geïnjecteerd door hun PA ondervragers.

De rechtbank oordeelde dat de PA verantwoordelijk is voor de schadevergoeding van 51 van de eisers, terwijl zij vaststelde dat zij niet bevoegd was voor 8 aanklagers, wat suggereert dat zij hun zaak voor de rechtbank in Ramallah brengen. De rechtbank oordeelde ook voor het bedrag dat de PA de 51 later te bepalen eisers moet vergoeden, maar heeft in de tussentijd opdracht gegeven om de eisers $ 147.000 te betalen en de deskundige getuigen $ 264.000.

De PA weigerde de jurisdictie van het hof over zijn zaken te erkennen en het Ministerie van Financiën, dat normaal dergelijke processen behandelt, besloot om de door de rechtbank opgelegde boetes af te houden van de taksen die het namens de PA collecteert, totdat ze overeen zullen komen om een ​​ontmoeting met de PA en de aanklagers te organiseren, die echter door de PA werd uitgesteld.

Op dat moment raakte de minister van Financiën Moshe Kahlon (Kulanu) betrokken en beval dat het geld volgens de uitspraak van de rechtbank moest worden betaald uit de belastinginkomsten van de PA.

“Dit bedrag is slechts de eerste inning in een reeks betalingen die miljoenen sjekels kan oplopen die de Israëlische regering van plan is te grijpen voor deze dubieuze beschuldiging”, las een verklaring van de Palestijnse Autoriteit, waarin deze klaagde dat “deze maatregel niets meer is dan een Israëlische piraterij van de Palestijnse fondsen en maakt deel uit van een beleid om Palestijnse belastinginkomsten te grijpen.”

De PA zei dat ze van plan is “alle nodige maatregelen te nemen om de Palestijnse financiële rechten terug te krijgen.”

Goed idee – en vergeet niet het deel over het trekken van gezonde tanden en het injecteren van urine in de aderen van de verdachten…

door David Israel


Bronnen:

♦ naar een artikel “Ramallah Annoyed with Israel’s Paying PA’s Victims with PA Taxes” van David Israel van 24 januari 2018 op de site van The Jewish Press

Een gedachte over “Israël vergoedt slachtoffers van Palestijnse repressie met het inhouden op taksgelden van de PA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.