Likoed NL: Averechts effect bij extra geld aan Palestijnen

De Nederlandse Minister Kaag van Ontwikkelingssamenwerking geeft sneller dan gepland 13 miljoen euro (jaarlijke Nederlandse bijdrage) aan de hulporganisatie voor Palestijnse ‘vluchtelingen’ van de VN, UNRWA. Dit naar aanleiding van het feit dat de Verenigde Staten hun hulp aan deze organisatie afgelopen dinsdag halveerden.

(Net zoals overigens ook de Belgische minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo de komende 3 jaar 19 miljoen euro aan het Palestijnse Hulpagentschap van de Verenigde Naties versneld zal uitkeren of zowat 6,3 miljoen euro jaarlijks; Brabosh.com)

Die vermindering was volkomen terecht. Want er zijn inmiddels vrijwel geen Palestijnse vluchtelingen van de oorlog in 1948 in leven. Dit geld wordt dan ook niet gebruikt om Palestijnse vluchtelingen te helpen maar om de nakomelingen daarvan opgesloten te houden in soms mensonterende kampen.

Zelfs de meerderheid van die Palestijnse nakomelingen – die leeft onder zelfbestuur in de autonome Palestijnse gebieden in de Westbank en de Gazastrook – blijft eindeloos opgesloten in kampen. Dit gebeurt op orders van hun eigen leiders.

Omdat het aantal nakomelingen blijft toenemen, wordt de overbevolking in die kampen steeds groter. Hun situatie wordt dus steeds slechter. Deze Palestijnen dienen het recht te krijgen om hun kampen te verlaten en als vrij, volwaardig burger te kunnen leven in het gebied waar zij geboren en opgegroeid zijn.

De Palestijnen zijn de enige groep ter wereld waarvan de nakomelingen van vluchtelingen aanspraak kunnen blijven maken op de regelingen voor hun ouders, grootouders en overgrootouders. Als enige ‘vluchtelingenprobleem’ ter wereld wordt dit probleem daardoor met de tijd alleen maar groter, in plaats van kleiner. De kosten worden gedragen door de internationale gemeenschap, waaronder de Nederlandse belastingbetalers.

De Verenigde Staten hebben nu het verstandige besluit genomen om de hulp af te bouwen, iets wat juist navolging verdient. In het persbericht van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt gesteld dat als de hulp niet gegeven wordt er “risico is dat de stabiliteit in de regio nog verder onder druk komt te staan.” Het omgekeerde is het geval.

Er is overweldigend bewijs dat UNRWA het geld juist gebruikt om Palestijnen van kind af aan te radicaliseren (zie bijvoorbeeld hier en de video hieronder). Ook is keer op keer gebleken dat de gebouwen van de UNRWA in de Gazastrook worden gebruikt als uitvalsbasis voor terreur van de radicaal-islamitische Hamas-organisatie. Afgelopen oktober nog werd weer een terreurtunnel onder een UNWRA school ontdekt.

Sowieso heeft de 33 miljard euro die de afgelopen 22 jaar is overgemaakt aan de Palestijnen averechts gewerkt, zoals Elsevier constateert en zal ook dit extra geld “een zeer onwenselijke situatie in stand houden”.

Historica Els van Diggele die een jaar lang onderzoek deed in de Palestijnse gebieden kwam in haar recente boek ook tot dezelfde conclusie: dat deze ‘ontwikkelingshulp’ beter in een bodemloze put kan worden gegooid: het houdt slechts een totaal opgeblazen ambtenarenapparaat in stand. Op geen enkele manier draagt het bij aan de opbouw van de Palestijnse economie. Integendeel, het geld stimuleert slechts corruptie en vriendjespolitiek – waarvan de gewone Palestijn het slachtoffer is.

Bovendien wekt het de indruk of de Palestijnen nu beloond worden voor de afschuwelijk antisemitische haatspeech van de Palestijnse president Abbas van afgelopen zondag. Het besluit van de nieuwe D66 minister Sigrid Kaag (met sterke Palestijnse banden) is dan ook omstreden, gezien het feit dat de andere drie regeringspartijen hier direct Kamervragen over hebben gesteld.

In elk geval is het na 70 jaar de hoogste tijd dat de onzinnige uitzonderingspositie voor de nakomelingen van Palestijnse vluchtelingen verdwijnt. Zodat de belastingbetalers wereldwijd niet langer blijven opdraaien voor de kosten van generaties nepvluchtelingen. Dat geld kan beter gebruikt worden voor echte vluchtelingen.

The UNRWA Road to Terror: Palestinian Classroom Incitement


Bronnen:

♦ Een persbericht van Likoed Nederland van 21 januari 2018 op de site van Likoed.nl

2 gedachtes over “Likoed NL: Averechts effect bij extra geld aan Palestijnen

  1. Die 33 M van de afgelopen 22 jaar heeft slechts een handjevol mensen schatrijk gemaakt. De mensen waar het eigenlijk voor bestemd was hebben er vaak geen dollar van gezien. Maar in hun oneindige domheid blijven veel westeuropeesche landen geld doneren aan instanties die er lachend terroristen van opleiden en er raketten en mortieren van bouwen en kopen. Het is allemaal één groot politiek machtspel…..(wordt vervolgd)

    Like

  2. Misschien zou Mevr. Kaag (en onze Belgische premier) ons eens kunnen uitleggen waarom ‘de Palestijnen’, 70 jaar na oprichting van de UNWRA, nog stééds in de miserie zitten en hun hand moeten ophouden om te overleven, terwijl Israel (zonder de UNWRA) een sterk, modern, democratisch, innovatief & economisch powerhouse heeft kunnen opbouwen…….terwijl ze toch omringd is door miljoenen hyena’s in de landen rondom & veraf die dag/nacht bezig zijn met plannen om haar te vernietigen of dwars te zitten met allerlei irrelevante resoluties & opmerkingen.

    Mevr. Kaag weet natuurlijk net als wij dat deze ‘hulp’ totaal contra productief is. Een mens wordt niet volwassen & zelfstandig door hem maar te blijven financieren…..integendeel.

    Maar daar gaat het ook helemaal niet om. Deze ‘hulp’ is het cynische wapen om de Palestijnse Arabieren als wapen tegen Israel te kunnen blijven gebruiken en ze tegelijkertijd zoet te houden zodat ze niet wakker worden en kritische vragen gaan stellen…..zoals die van mij hierboven.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.