Antisemitisme: Hijab-model maakt geen reclame meer voor L´Oreal-shampoo

Enkele dagen geleden nog bejubelden de media de Britse blogster met hijab Amena Khan, omdat zij verhuld in een video reclame maakte voor shampoo van het concern L´Oreal. Nu heeft ze zich teruggetrokken uit de campagne. Na de grote mediahype rondom de versluierde Amena doken er antisemitische tweets van haar op uit het jaar 2014.

Hierin had ze Israël “slecht” en “kindermoordenaar” genoemd en opgeroepen tot opstand tegen het land. In andere tweets noemde ze Israël een “illegale staat”, die “onschuldige burgers zou terroriseren” en bevestigde ze haar antisemitisch wereldbeeld nog met een onderwerpend “Insjallah”.

Na het bekend worden van de tweets verwijderde de koran-gelovige blogster deze onmiddellijk en verontschuldigde zich voor het geval ze “iemand gekwetst” zou hebben met haar uitlatingen. “Met grote teleurstelling trek ik me terug uit de campagne, omdat de huidige discussie afleidt van de positieve boodschap die ze eigenlijk moet verbreiden”, aldus het hijab-model.

Een woordvoerder van L´Oreal verklaarde in een uitzending van de BBC  dat men onlangs attent gemaakt zou zijn op de tweets en het zou verwelkomen dat Khan zich voor de inhoud verontschuldigd zou hebben. L´Oreal zou zich aan tolerantie en respect verplicht voelen en men zou het eens zijn met haar beslissing om zich terug te trekken uit de campagne, bericht “derStandard”.

Dat het “tolerantie-bezeten” concern L´Oreal Paris geen gelukkige hand heeft met het kiezen van zijn “diversity-schoonheden” bleek ook aan het eind van vorig jaar, toen onder het gejubel van de mainstream media  het transgender model Munroe Bergdorf voor krantenkoppen zorgde. Na racistische uitlatingen op Twitter, waarin ze blanken de “meest gewelddadige en meest onderdrukkende kracht op aarde” had genoemd, ontsloeg de cosmeticareus de 29-jarige.

door Marilla Slominski


In een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel “Antisemitismus: Hijab-Model wirbt nicht mehr für L’Oreal-Shampoo” op JouWatch van 23 januari 2018.

bron-logo