Palestijnen: Geen verschil tussen Fatah in Judea & Samaria en Hamas in Gaza

Is er enig verschil tussen de ‘gematigde’ Fatah-factie onder leiding van Mahmoud Abbas en Hamas? De afgelopen weken heeft Fatah, die door westerlingen vaak wordt omschreven als de ‘gematigde’ en ‘pragmatische’ Palestijnse factie, haar retorische aanvallen tegen Israël en de VS geëscaleerd tot aan een punt waarin men geen onderscheid meer kan maken tussen zijn retoriek en die van Hamas .

Net als Hamas verheerlijkt Fatah van Abbas regelmatig terroristen en moedigt het Palestijnen aan om hen als voorbeeld te nemen. Dit is de Fatah die verondersteld wordt de vredespartner van Israël te zijn en wiens leider, Abbas, beweert dat hij nog steeds toegewijd is aan de ‘tweestatenoplossing’.

Het laatste voorbeeld van Fatah’s verheerlijking van terroristen kwam vorige week, toen de Israel Defense Forces Ahmed Ismail Jarrar uit Jenin, op de noordelijke Westelijke Jordaanoever vermoordde. Jarrar behoorde tot een terreurcel waarvan de leden twee weken geleden rabbijn Raziel Shevach hebben vermoord.

Hoewel van Jarrar wordt aangenomen dat hij een lid was van Hamas, publiceerde Fatah snel posters waarop hij werd afgebeeld als een van zijn “martelaren”. In een van de posters beschreef Fatah de gedode terrorist als een “held” en “martelaar van Jeruzalem”.

Fatah’s studentenfactie aan de Al-Quds Universiteit bevestigde ook dat Jarrar een van haar leden was. In een verklaring die enkele uren na de dood van de terrorist werd gepubliceerd, pochte de Fatah Shabiba [Jeugd] beweging aan de Al-Quds Universiteit dat hij “een van onze prominente leiders en een lid van ons bestuursorgaan” was.

Palestijnse activisten in Jenin beweerden dat Jarrar als officier had gediend bij de door de Fatah gedomineerde veiligheidsdiensten van de Palestijnse Autoriteit (PA) op de Westelijke Jordaanoever. Een Palestijnse veiligheidsfunctionaris ontkende de claim echter. De ontkenning wordt gezien als een poging van de Palestijnse Autoriteit om afstand te nemen van de betrokkenheid van een van haar leden bij terrorisme. De Palestijnse Autoriteit heeft goede redenen om ongerust te zijn: haar veiligheidstroepen worden gefinancierd en opgeleid door Amerikaanse en Europese experts.

Door de terrorist de eer te geven en hem te steunen als een van zijn ‘helden’ en ‘martelaren’, stuurt de Fatah van Abbas een bericht naar Palestijnen dat het vermoorden van een rabbijn en vader van zes een nobele daad is. Door de terrorist te beschrijven als een ‘martelaar van Jeruzalem’, impliceert Fatah ook dat Rabbi Shevach werd vermoord als reactie op de aankondiging van President Donald Trump van afgelopen december waarin hij Jeruzalem erkende als de hoofdstad van Israël.

Sinds de aankondiging van Trump is Fatah een speerpunt geweest voor een nieuwe Palestijnse campagne van ophitsing tegen Israël en de VS. Fatah-leiders, die vaak in westerse media verschijnen als ‘gematigde’ en ‘pragmatische’ figuren wordenvoorgesteld, hebben sindsdien de Palestijnen opgeroepen de straat op te gaan om te protesteren tegen Israël en de VS.

De Fatah-leiders gebruiken dezelfde retoriek die door hun collega’s in Hamas in die mate wordt gebruikt, dat het soms lijkt alsof Fatah en Hamas concurreren om te laten zien welke partij Israël en de VS meer haat.

Lees dit artikel van Bassam Tawil
verder op de site vanThe Gatestone Institute

3 gedachtes over “Palestijnen: Geen verschil tussen Fatah in Judea & Samaria en Hamas in Gaza

 1. Dit is natuurlijk geen nieuws. Probleem is dat het nog niet is doorgedrongen tot de EU-intelligentia in Brussel.

  Zij blijven Abu Mazen maar de gematigde leider van de Palestijnen noemen en hem zien als spil in de oplossing van zijn conflict met Israel & Joden.

  Zij blijven hem steeds opnieuw ontvangen als een Democratisch verkozen president terwijl hij toch gewoon een corrupte machts- wellustige dictator is.

  Zij blijven hem maar steunen in zijn missie om zijn onderdanen onder de knoet te houden en afhankelijk van de criminele UNWRA Multinational.

  Hoe is het anders te rijmen dat na 70 jaar, 700.000 gevluchte Joden uit de Arabische landen een moderne democratische staat hebben opgebouwd, terwijl 650 000 gevluchte Arabieren miraculeus zijn uitgedijd tot 5 miljoen ‘vluchtelingen’ waarvan het gedeelte in “Palestina” statenloos en die in Gaza radeloos is.

  (Ik heb het natuurlijk niet over de onzin van “Palestijnen” die burgers in andere landen zijn maar nog wel de status Palestijnse vluchteling hebben).

  Belgie, Nederland, Federika Mogherini & Co hebben inderdaad heel wat uit te leggen voor hun onvoorwaardelijke steun hieraan.

  Liked by 1 persoon

  1. België én Nederland, de anti-Israël voortrekkers binnen de EU, subsidiëren openlijk de terreur tegen Israël en doen hoe langer hoe minder de moeite om dat te verbergen… Net zoals bij Abbas vallen ook hier de maskers af.

   Want wat wij weten, zeggen en schrijven, dat weten zij ook of kunnen het weten als ze dat zouden willen. Al die emotionele poeha omtrent die ‘arme’ Palestijnen is pure comedie.

   De EU geeft geen lor om ze. Israël moet hangen, omdat het de staat van en voor de Joden is, en alle middelen om dat doel te bereiken zijn daar goed voor.

   Israël moet andere bondgenoten zoeken en gaat die niet (meer) vinden in de Europese Unie maar bv. wel in de Arabische landen, India, Canada, Australië en Trump’s VS.

   Like

   1. Mooi was vandaag de foto in de GVA waarin een dikke kus voor Abbas (met bontmuts) van onze zotte premier die deze charlatan opnieuw zijn steun toezegde…… maar Amerika scherp veroordeelde voor het rechtzetten van de geschiedenis….’het uitroepen van Jeruzalem als Joodse hoofdstad en daarom daar haar Ambasade gaat plaatsen.

    Als de Belgische premier inderdaad iets voor de Palestijnse Arabieren wil doen dan had hij juist deze corrupte charlatan uit ‘Palestina’ flink de oren moeten wassen over zijn dictatoriaal & corrupt beleid t.o. zijn eigen bevolking.

    Like

Reacties zijn gesloten.