Duitsland: Iraans spionage netwerk plande aanslagen tegen Joodse instellingen

De Zentralrat der Juden in Deutschland (Duitse Joodse Centrale Raad) is ontzet door het feit dat tien recentelijk ontdekte Iraanse spionnen Israëlische en Joodse doelen bespioneerden, berichtte Focus Magazine op vrijdag jl. “Deze daad kan niet ongestraft blijven,” vertelde voorzitter van de Duitse Joodse Raad Josef Schuster aan Focus.

Plaatje hierboven: De synagoge ‘Neue Synagogue’ in Berlijn was een doelwit van een Iraanse spionage netwerk [beeldbron: Pamela Gellersite]

De Islamitische Republiek, die blijkbaar achter het spionagenetwerk zit, heeft zich gediskwalificeerd als partner voor de Duitse regering met het oog op deze spionagemissies, benadrukte Schuster. Met betrekking tot de machthebbers in Teheran, zei hij, zou Duitsland zijn economische belangen niet boven de binnenlandse veiligheid van het land moeten stellen.

Teheran’s spionnen opereerden in Berlijn, Düsseldorf, Bochum, Darmstadt en Weilheim. Op dinsdagochtend deze week deed het federale parket een inval in de appartementen en bedrijfsruimten van tien verdachte Iraniërs, die Afghaanse, Turkse en Pakistaanse paspoorten droegen.

Een van de potentiële doelwitten van de Iraanse inlichtingendienst is blijkbaar het kantoor van het politiek invloedrijke Amerikaans Joodse Comité (AJC) in Berlijn, wiens vertegenwoordigers weken geleden door de federale politie van politie werden geïnformeerd over de spionage.

Volgens Focus eist de AJC nu de uitwijzing van de Iraanse ambassadeur Ali Majedia, die al twee dagen voor kerstavond bij het ministerie van Buitenlandse Zaken is gedagvaard en verzocht zijn bazen in Teheran te vertellen dat ze onmiddellijk hun spionage tegen Duitse belangen moeten stoppen.

Een orthodox-Joodse gemeenschap in de buurt van Alexanderplatz, een groot openbaar plein en een verkeersknooppunt in Berlijn, werd bespioneerd door de agenten van Iran en de rabbijnen werden gevolgd, meldde Focus, verwijzend naar federale onderzoekers. De Joodse sportclub Maccabi in Berlijn, opgericht in 1898, stond ook op de lijst van het Iraanse spionagenetwerk.

Alle drie de Joodse instellingen werden vermoedelijk bestudeerd als mogelijke doelen voor vergeldingsaanslagen door Iran.

Een hoge functionaris van de staatsveiligheid vertelde Focus: “Iran breidt zich uit. In het geval van een militair conflict in de Golf, met deelname van de VS en Israël, zouden Duitsland en Europa goed gedocumenteerde doelen bieden voor vergeldingsaanvallen, inclusief moord en bombardementen.”

Volgens de Duitse autoriteiten op de dag van de invallen, behoren de verdachte Iraniërs tot een speciale eenheid van de Quds Force, die tegenstanders van het regime van Ayatollahs wereldwijd vermoordt. De agenten zijn opgeleid in gevechten op het land en onder water, en zijn ook experts op het gebied van parachutisten en explosieven.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Josef Hufelschulte “Mögliche Angriffsziele? Irans Agenten spähten jüdische Ziele in Deutschland aus” van 19 januari 2018 op de site van Focus Magazine

♦ naar een artikel “German Jews ‘Appalled’ by Iranian Spy Network’s Focus on Jewish Targets” van 19 januari 2018 op de site van JNi.Media – The Jewish Press

♦ naar een artikel van Pamela Geller “Germany: Iranian Spy Network Targeted Jewish Institutions for Strikes” van 22 januari 2018 op de site van Geller Report

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.