Hamas bedankt België en Nederland voor hun bijdrage aan UNRWA als steun voor Palestijnse jihad tegen Israël

De VS besluiten Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël? De EU reageert door haar oppositie hardop te uiten en in Luxemburg de Europese erkenning van een Palestijnse staat aan de grenzen van 1967 aan te bieden. De VS verlaagt de financiering van UNRWA?

Minister De Croo van België reageert door versneld een donatie in te sturen (€ 19 milj. 3-jaarlijkse bijdrage) net zoals minister Kaag van Nederland dat ook versneld deed. (€ 13 milj. jaarbijdrage).

Een reactie van de Gazaanse terreurorganisatie Hamas kon niet lang uitblijven. Naar aanleiding van deze gulle donaties aan het Palestijnse hulpagentschap van de Verenigde Naties (aka UNRWA), steun die door Hamas en Co wordt geïnterpreteerd als een rechtstreeks in euros uitgedrukte steun aan de Palestijnse queeste om de vernietiging van Israël en de terugkeer van ca. 5,3 miljoen nakomelingen van de Arabische ‘vluchtelingen’ van 1948, gaf Hamas gisteren 22 januari 2018 een perscommuniqué uit om hun donateurs te bedanken.

In de naam van Allah de meest Genadevolle

Persverklaring

Fawzi Barhoum, een woordvoerder van de Islamitische Verzetsbeweging “Hamas”,  zei het volgende:

De islamitische verzetsbeweging, Hamas, waardeert de belangrijke rol van de UNRWA en de diensten die zij verleent aan miljoenen Palestijnse vluchtelingen in Palestina en in de diaspora en het aannemen en aanpakken van de verschillende humanitaire problemen van de vluchtelingen.

De beweging doet ook een beroep op de landen in de regio en de wereld om hun plichten jegens de Palestijnen uit te voeren en financiële bijstand te verlenen, om hen aldus in staat te stellen hun rol van hun rechtvaardige politieke en humanitaire zaak verder te zetten, zodat vluchtelingen naar hetzelfde land kunnen terugkeren waaruit zij ontheemd werden.

Hamas bevestigt ook het recht op terugkeer van alle Palestijnse vluchtelingen naar hun families en huizen, waaruit zij werden verbannen, en hun recht om te worden vergoed voor het onrecht dat hun is opgelegd na hun verspreiding door de Israëlische bezetting en de diefstal van hun land en huizen en de schending van hun rechten.

We doen ook een beroep op de hele wereld en de internationale instellingen om Amerikaanse of Israëlische resoluties of standpunten te verwerpen die de Palestijnse zaak zouden liquideren.

Fawzi Barhoum

Woordvoerder van de Islamitische Verzetsbeweging “Hamas”

Gaza, 22 januari 2018

2 gedachtes over “Hamas bedankt België en Nederland voor hun bijdrage aan UNRWA als steun voor Palestijnse jihad tegen Israël

  1. LOL.

    En het antwoord van onze onbenullige, goedgeefse ministers?

    Komt niet want zoveel domheid is ook niet uit te leggen.

    Of ze moeten hardop zeggen waar het écht om draait….Trump & Israel een loer te draaien en zich te ‘herkennen in de Hamas boodschap.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.