Mahmoud Abbas hartelijk ontvangen in anti-Israëlisch Europees Parlement

Terwijl vice-president Mike Pence het Midden-Oosten bezoekt in een poging om een ​​nieuw Amerikaans vredesinitiatief tussen de Arabische staten en Israël te promoten, is president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit op weg naar een ontmoeting met Europese ministers van Buitenlandse Zaken in Brussel.

Hoewel de aankomst van Abbas in de hoofdstad van de Europese Unie was gepland voordat de data van Pence’s bezoek bekend werden gemaakt, is er grote symboliek in het vinden van een ‘toevlucht’ van Abbas in de schoot van de Europese Unie ver weg van de Amerikaanse regering .

In plaats van gedurfde bewegingen te maken en met de realiteit om te gaan, heeft Abbas het beleid van zijn voorganger, Yasser Arafat, aangenomen, een man waarvan bekend is dat hij beslissingen heeft vermeden door naar bestemmingen te vliegen die zijn onverzettelijke posities ondersteunden.

Door dit te doen ontsnapt Abbas naar zijn comfortzone en werkt hij aan het voortbestaan ​​van het conflict met Israël onder auspiciën en aanmoediging van de Europese Unie.

Het stilzwijgen van de EU in het licht van de ongekend agressieve retoriek Abbas die eerder deze maand naar Trump was gericht, dient als overtuigend bewijs dat de EU niet geïnteresseerd is in het vinden van een oplossing voor het Arabisch-Israëlische conflict.

Dit was niet de eerste keer dat Abbas – een gecertificeerde holocaustontkenner – heeft gebruik gemaakt van ziekelijke samenzweringstheorieën om de Joodse geschiedenis en het Zionisme te verdraaien. Deze man, die tijdens zijn ambtstermijn trachtte de antisemitische en anti-Israëlische opruiing onder zijn volk te vergroten, kan geen partner zijn van welk soort vredesproces dan ook.

Europa, met zijn eigen historische ervaring, had dat moeten begrijpen en op de knotsgekke toespraak van Abbas moeten reageren door de ontmoetingen van zijn ministers met hem te annuleren. Maar net zoals de EU het moeilijk heeft gevonden om de stroom van fondsen naar de PA te stoppen en van de Palestijnen te eisen dat ze eindelijk hun steentje bijdragen aan het vredesproces, wordt ook Abbas niet gestraft voor zijn opmerkingen, maar eerder met een warme omhelzing ingehaald inhet Europees parlement .

De VS besluiten Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël? De EU reageert door haar oppositie hardop te uiten en in Luxemburg de Europese erkenning van een Palestijnse staat aan de grenzen van 1967 aan te bieden. De VS verlaagt de financiering van UNRWA? Minister De Croo van België reageert door versneld een donatie in te sturen (€ 19 milj. 3-jaarlijkse bijdrage) net zoals minister Kaag van Nederland dat ook versneld deed. (€ 13 milj. jaarbijdrage).

Abbas weet heel goed dat hij niets hoeft te doen om het vredesproces te bevorderen, omdat Europa hem altijd rugdekking zal geven. In een tijd waarin de EU diep weggezonken is in haar eigen interne problemen, is haar anti-Israël attitude de ultieme lijm geworden die de Europese identiteit bij elkaar houdt.

In plaats van de vele instrumenten die tot haar beschikking staan ​​te gebruiken om de Palestijnen te dwingen een soort van regeling te bereiken, kiest de EU ervoor om de Palestijnen te verwennen met extraatjes en overweegt ze zelfs om thans een ​​’partnerschapsovereenkomst’ met de Palestijnen te ondertekenen, in reactie op het zogenaamde “pro -Israël-beleid van de Trump-regering”. De EU heeft zich daarmee bewezen als het grootste obstakel voor vrede in het Midden-Oosten.

door Eldad Beck


Bronnen:

♦ naar een artikel van Eldad Beck “Abbas’ EU comfort zone” van 22 januari 2018 op de site van Israel Hayom

♦ naar een artikel van Remigio Civitarese “Abbas to ask European Union to recognize ‘Palestine'” van 22 januari 2018 op de site van Graffio Tech

Een gedachte over “Mahmoud Abbas hartelijk ontvangen in anti-Israëlisch Europees Parlement

 1. Het domme oog om oog, tand om tand beleid van de EU vis a vis Amerika, met als inzet “de Palestijnen” zal ze niets helpen.

  Net zoals Abbas zichzelf buiten spel heeft gezet, zo heeft de EU dat gedaan.

  De weg naar een regeling met de Palestijnse Arabieren gaat via Netanyahu in Jeruzalem en niet via een applaudiserent parlement in Brussel of een zoenende Federika & Abu Mazen.

  Dat ze dit nog stééds niet begrepen hebben toont hun catastrofaal leiderschap & disrespect voor de VS, Israel & de échte slachtoffers van deze politiek…..de Palestijnse Arabieren, die hierdoor gedwongen worden nog jaren onder het juk van hun eigen dictatoriale leiders te leven en afhankelijk te zijn van de UNWRA.

  Bravo EU,
  Jullie Judophobische instelling zorgt opnieuw voor het lijden van velen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.