Israëlisch-Arabische parlementleden in de Knesset: ‘Jeruzalem is hoofdstad van Palestina!’

De Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft zojuist een toespraak voor het Israëlische parlement, de Knesset, gehouden. De Arabische afgevaardigden van de Gemeenschappelijke Lijst (Joint List *) zaten op hun plaatsen in het parlement toen de Amerikaanse vicepresident Mike Pence het podium betrad om zijn toespraak te houden.

Daarvoor had de voorzitter van de “Gemeenschappelijke Lijst”, Ayman Odeh, verklaard dat de afgevaardigden de toespraak van Mike Pence zouden boycotten en niet aanwezig zouden zijn.

Maar kort na het begin van de toespraak van Mike Pence hielden de afgevaardigden van de “Gemeenschappelijke Lijst” plakkaten in de lucht waarop o.a. geschreven stond: “Oost-Jeruzalem – De hoofdstad van Palestina”. Daarna vond er een korte worsteling met bewakers van de Knesset plaats, toen die de afgevaardigden met geweld uit het parlement verwijderden.

De voorzitter van de Knesset, Yuli Edelstein, verklaarde daarna dat alle afgevaardigden van de “Gemeenschappelijke Lijst” van de bijeenkomst uitgesloten zouden zijn. Maar de Arabische afgevaardigden hadden hun doel bereikt om voor vicepresident Mike Pence te protesteren.

Na het incident kon Pence doorgaan met zijn toespraak, waarin hij o.a. verklaarde dat de Amerikaanse ambassade voor eind 2019 haar deuren in Jeruzalem zou openen. Daarvoor kreeg hij langdurig applaus.

[*] De Joint List is een coalitie van vier partijen die wordt aangevoerd door Ayman Odeh, de voorzitter van de extreemlinkse Arabisch-Joodse partij Hadash, aka het Democratisch Front voor Vrede en Gelijkheid, aka de Communistische Partij van Israël. De Arabische partijen Balad (Nationale Democratische Vergadering), Ta’al (Arabische Beweging voor Vernieuwing) en Ra’am (Verenigde Arabische Lijst) vervolledigen het Arabische kwartet. Joint List bezet momenteel 13 zetels (op de 120) in de Knesset.

Israëlisch-Arabische parlementleden maken tumult

door NAI Redaktion


In een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel “Mike Pence: “Amerikanische Botschaft bis Ende 2019 in Jerusalem”” op Israel Heute van 22 januari 2018.

bron-logo

Een gedachte over “Israëlisch-Arabische parlementleden in de Knesset: ‘Jeruzalem is hoofdstad van Palestina!’

  1. “Jeruzalem is de hoofdstad van Palestina”.

    Jawel……het is Carnaval en dan lopen er ook hier allerlei prinsen rond en wordt Den Bosch opeens Oeteldonk en Bergen op Zoom Krabbegat, dus……….

    “Jeruzalem is de hoofdstad van Palestina”……..tot na het carnaval met Abbas als Prins Palestine, wat na het Carnaval gewoon weer Judea/Samaria heet.

    Alaaf!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.