De media LIEGEN over Israël: theatraal spektakel, emotioneel, misleidend, verdraaing van feiten en gebrek aan kennis

De wijze waarop de westerse reguliere media het Arabisch-Palestijnse conflict verslaan roept bij velen grote vraagtekens op. Bevooroordeeld, het meten met twee maten en gewichten, verdraaien van feiten en zelfs compleet weglaten van essentiële feiten als die gunstig zijn voor Israël en… als dat allemaal niet meer helpt: alle emotionele registers opentrekken.

Wie regelmatig naar het nieuws luistert op de openbare Vlaamse omroep VRT NWS/Canvas en de Nederlandse TPO/NOS weet waarover ik spreek. De ratio en objectief relaas maakt plaats voor emotioneel spektakel en  theater als het om Israël en de Palestijnen gaat. Kortom: vertrouw uw reguliere media niet en nooit.

Een recent voorbeeld is deze uitzending op de Amerikaanse omroep CNN, die door Honest Reporting wordt aangeklaagd. Journaliste Arwa Damon van CNN maakt er weer een grimmig boosaardig potje van. Daniel Pomerantz van HR:

“Heeft Israel Jaffa vernietigd? Alle Palestijnen uitgedreven? De zoon van een vrouw in koelen bloede doodgeschoten? Een man uit zijn huis gezet? CNN’s Senior International correspondent Arwa Damon maakte een video, maar volgens haar demoniseerden de feiten Israël kennelijk onvoldoende. Theatrale spraak, emotionele taal en verdraaide feiten zijn dus een vervanging voor professionele journalistiek. CNN, wat was je aan het denken?”

Arwa Damon en CNN
Arwa Damon (geboren op 19 september 1977) is een Arabisch-Amerikaanse journaliste die een senior internationale correspondent is voor CNN, gevestigd in Istanboel, Turkije. Sinds 2003 verslaat ze als freelance-journalist het nieuws omtrent het Midden-Oosten voordat ze in 2006 bij CNN kwam. Ze werd geboren uit een Amerikaanse vader en een Syrische moeder en is de kleindochter van Muhsin al-Barazi, die premier van Syrië was in 1949.

De wijze waarop Arwa Damon het (Palestijns) Arabisch-Israëlisch conflict verslaat, duidt erop dat ze aan TPS lijdt, een theatrale persoonlijkheidsstoornis.

TPS volgens Wikipedia:

“TPS is een persoonlijkheidsstoornis die zich kenmerkt door overdreven emotionele uitingen. Emoties, die vluchtig beleefd worden door een TPS-lijder, worden bewust of onbewust sterker geuit dan ze in werkelijkheid zijn. Mensen met TPS zijn vaak naïef en goedgelovig. Hun manier van spreken is vaak impressionistisch en ontbrekend in detail, waarbij ze vaak geen redenen geven waarom ze iets vinden.”

De nagel op de kop me dunkt.

CNN: Twisting Facts and Emotions to Demonize Israel


Bronnen:

♦ een videobericht “CNN: Twisting Facts and Emotions to Demonize Israel” van Daniel Pomerantz van 20 december 2017 op de site van Honest Reporting

 

Een gedachte over “De media LIEGEN over Israël: theatraal spektakel, emotioneel, misleidend, verdraaing van feiten en gebrek aan kennis

 1. De Media die liegen over Israel…………nee toch!

  Na de Jom Kippur oorlog (dus héél lang geleden) heb ik in Israel kennis gemaakt met een Spaanse journalist die (vanuit een luxe hotel) werkte voor 7 verschillende Media outlets.

  Hij vertelde mij toen:
  Bloed & sensatie verkoopt.
  Als er geen bloed & sensatie is dan regelen wij dat.
  Doen we dit niet dan vliegen wij eruit.

  Er ie niets veranderd!
  De leugen regeert in de media…..alleen is het nu meer bekend!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.