Minister Gamliel: ‘Het tijdperk van Abu Mazen is voorbij’

Minister van Sociale Gelijkheid Gila Gamliel (Likoed) verwelkomde de komst van de Amerikaanse vice-president Mike Pence tijdens een officieel bezoek aan Israël. Gamliel beschimpte ook de Palestijnse Autoriteit (PA) voorzitter Mahmoud Abbas die weigerde om Pence te ontmoeten in protest over de erkenning door president Donald Trump van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël.

“Ik verwelkom de komst van vicepresident Pence, een echte vriend van Israël en een eregast in ons land. Het is tijd om te beseffen: het tijdperk van Abu Mazen is voorbij, het is geschiedenis. De Palestijnse weigering [om te onderhandelen] is een obstakel voor vrede en regionale stabiliteit. De maskerade van Abu Mazen is geëindigd. Hij heeft de regionale en internationale realiteit niet correct gelezen. Zijn obsessieve toespraken tegen Israël en Trump hebben één betekenis: Abu Mazen is geen partner voor een dialoog of een overeenkomst.”

Gamliel bekritiseerde ook de Joint List [*], waarvan de leden zeiden dat ze de toespraak van Pence voor de Knesset zouden boycotten. “Dit is een schandelijke beslissing die de Knesset niet respecteert. De parlementsleden van de Joint List zijn nog steeds verward en vergeten nogmaals dat ze tot de Knesset zijn verkozen om de burgerlijke stem van de Israëlische Arabieren te brengen en niet de extremistische stemmen die uit de Muqata komen“, zei ze. De Muqata is het presidentiële complex van Abu Mazen, aka PA-president Mahmoud Abbas, in Ramallah.

Eerder op zondag haalde premier Binyamin Netanyahu scherp uit naar Abbas voor het weigeren in te stemmen met onderhandelingen onder leiding van de VS in het kielzog van de erkenning door Trump van Jeruzalem. Netanyahu zei:

“Deze avond verwelkomen we de Amerikaanse vice-president Mike Pence, een grote vriend van Israël. Hij is hier geland en we verwelkomen hem met warmte en trots. Ik zal twee kwesties met hem bespreken: vrede en veiligheid. Wat vrede betreft, heb ik een boodschap voor Abu Mazen: er is geen alternatief voor Amerikaans leiderschap in het diplomatieke proces. Wie niet klaar is om met de Amerikanen over vrede te praten – die wil geen vrede.”

[*] De Joint List is een coalitie van vier partijen die wordt aangevoerd door Ayman Odeh, de voorzitter van de extreemlinkse Arabisch-Joodse partij Hadash, aka het Democratisch Front voor Vrede en Gelijkheid, aka de Communistische Partij van Israël. De Arabische partijen Balad (Nationale Democratische Vergadering), Ta’al (Arabische Beweging voor Vernieuwing) en Ra’am (Verenigde Arabische Lijst) vervolledigen het Arabische kwartet. Joint List bezet momenteel 13 zetels (op de 120) in de Knesset.

door Hezki Baruch


Bronnen:

♦ naar een bericht van Hezki Baruch “Minister Gamliel: ‘The Abu Mazen era is over'” van 22 januari 2018 o de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Minister Gamliel: ‘Het tijdperk van Abu Mazen is voorbij’

  1. Het tijdperk Abu Mazen is voorbij. Afwachten.

    Een ding is echter absoluut zeker…
    Het tijdperk Abu Mazen was nét zo succesvol als dat van zijn voorganger…….voor hem, zijn familie, vrienden & cronies.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.