Israël toont aanvalstunnel aan de pers en beelden van vernietiging van andere tunnel

Het Israëlische leger (IDF) bracht donderdag journalisten mee om een ​​tunnel van twee kilometer (1,25 mijl) te filmen die door terroristen van de door Hamas geregeerde Gazastrook naar Israël was gegraven en zei dat het de constructie wilde laten zien om de voortdurende dreiging van het grondgebied aan te tonen.

De Gazaanse terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ) heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor het bouwen van de tunnel en zei dat het zijn doel was om het te gebruiken om Israël aan te vallen in de volgende gewapende confrontatie. Twaalf terroristen van Gaza, de meesten van de islamitische Jihad, kwamen om het leven bij de vernietiging van de tunnel en bij de reddingspogingen toen Israël op 30 oktober ’17 de ondergrondse doorgang vernietigde.

De tunnel, die qua hoogte en breedte was gegraven op manhoogte, was bekleed met betonnen platen. De tunnel werd ontdekt op ongeveer 120 meter op Israëlisch grondgebied nabij Kissufim, ongeveer zes meter onder de grond, toen er tunnelgravers naar de oppervlakte groeven die op zoek waren naar een uitgang, zei het Israëlische leger.

“De tunnel die we hier zien is een van de drie tunnels die de afgelopen twee maanden zijn verwoest,” zei de Israëlische militaire woordvoerder luitenant-kolonel Jonathan Conricus. “De dreiging is niet voorbij en de terreur van Hamas is nog niet voorbij.”

Beelden van tunnelvernietiging
De IDF heeft donderdag beelden vrijgegeven van de recente sloop van een andere (derde) terreurtunnel die werd gebruikt door de terreurorganisatie Hamas onder de grens tussen Israël en Gaza. Op zondag vernietigden vliegtuigen van de Israëlische luchtmacht de tunnel, die liep van de stad Rafah in het zuiden van Gaza naar een punt ongeveer 590 voet op het Israëlische grondgebied in het westen van de Negev.

Deze derde tunnel die werd ontdekt liep onder de grens tussen Egypte en Gaza. Deze aanvalstunnel nabij Kerem Shalom werd op 13 januari 2018 gebombardeerd met Israëlische jachtbommenwerpers. Volgens IDF-woordvoerder brigade-generaal Ronen Manelis hadden IDF-troepen de tunnel enkele dagen voor de sloop gelokaliseerd en hij zei: “We hebben een professionele en nauwkeurige operatie uitgevoerd over een flagrante schending van de Israëlische soevereiniteit.”

Minister van Defensie Avigdor Liberman zei in een verklaring de ochtend na de sloop: “De sloop van het aanvalstunnelsysteem is een belangrijke factor in het beleid om systematisch het strategisch vermogen van Hamas te schaden. De boodschap aan het leiderschap van Gaza en haar inwoners is duidelijk: investeer in de heiligheid van het leven en niet in graftunnels.”

Watch: IDF destroys Hamas terror tunnel


Bronnen:

♦ naar een bericht “Israel Puts Terror Tunnel Discovered Under Gaza Border on Display” van 18 januari 2018 op de site van The Algemeiner

♦ naar een bericht van David Rosenberg “Watch: IDF destroys Hamas terror tunnel” van 18 januari 2018 op de site van Arutz-7

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.