Minister Hotovely op de BBC: UNRWA bestendigt Palestijnse nepvluchtelingen

De Israëlische vice-minister van Buitenlandse Zaken Tzipi Hotovely (Likoedpartij) sprak woensdag met de BBC over het besluit van de Verenigde Staten om de helft van de middelen die het verstrekt aan de UNRWA, het VN-agentschap voor “Palestijnse vluchtelingen”, te halveren.

Plaatje hierboven: Inkompoort van het Palestijnse vluchtelingenkamp AIDA van de UNRWA ten noorden van Bethlehem in Judea (op de West Bank). De poort heeft de vorm van een sleutelgat met een grote sleutel er bovenop, symbool van de Palestijnse “terugkeer naar Israël”.

Hotovely verwierp de bewering van de interviewer dat de Amerikaanse beslissing contraproductief is en zegt: “Wat echt contraproductief is, is de rol van de UNRWA in het bestendigen van het Israëlisch-Palestijnse conflict.”

“In de jaren vijftig waren er 750.000 Palestijnen geregistreerd als ‘vluchtelingen’. Nu, bijna 70 jaar na de oorlog, hebben we het over vijf miljoen mensen die zijn geregistreerd als ‘vluchtelingen’. Dit is een groot falen van de organisatie die verondersteld werd om die mensen te herplaatsen die een oorlog verloren hadden die ze zelf begonnen waren – natuurlijk hebben we het over hun grootouders die de Onafhankelijkheidsoorlog begonnen zijn die ze verloren hebben.”

“Er is slechts één versie van de geschiedenis. Ze begonnen een oorlog nadat ze het idee van het VN-verdelingsplan niet accepteerden. We moeten dat onthouden,” voegde ze eraan toe. “Het ministerie van Buitenlandse Zaken is heel duidelijk over haar boodschap: de UNRWA moet haar rol als agentschap dat nepvluchtelingen bestendigt, beëindigen”, zei Hotovely, die ook het belang van buitenlandse hulp benadrukte.

“Buitenlandse hulp is iets dat elk land moet bieden volgens de behoeften van de bevolking. We zijn absoluut voorstander van buitenlandse hulp. Dit is iets dat belangrijk is. Humanitaire hulp is belangrijk … maar je moet een groot onderscheid maken tussen buitenlandse hulp die door verschillende groepen en organisaties kan worden geleverd en het idee dat die mensen in een fantasie blijven leven dat ze vluchtelingen zijn, omdat ze dat niet zijn. Volgens het internationale recht is er geen tweede en derde generatie als vluchtelingenstatus.”

Gevraagd of ze de aankondiging van het Witte Huis steunt, antwoordde Hotovely: “Het Witte Huis volgt Amerikaans beleid. We kunnen u vertellen wat het Israëlische beleid is: wij denken dat UNRWA zijn taak heeft beëindigd. Het zou niet langer een agentschap moeten zijn dat de status behoudt van nep-Palestijnse vluchtelingen en het behoud van de fantasie dat ze met deze status de staat Israël zullen vernietigen.”


Bronnen:

♦ met dank aan Tiki S. voor de hint

♦ naar een artikel van Nitsan Keidar “Hotovely to the BBC: UNRWA perpetuates fake refugees” van 18 januari 2018 op de site van Arutz Sheva

2 gedachtes over “Minister Hotovely op de BBC: UNRWA bestendigt Palestijnse nepvluchtelingen

  1. De Britten & EU hebben een probleem…….hun Palestijnse Titanic boven water te houden.

    Het is moelijk toegeven jaren aan de verkeerde ‘oplossing’ te hebben meegewerkt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.