België doneert 19 miljoen euro aan de UNRWA verspreid over 3 jaar

Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo zal de komende 3 jaar 19 miljoen euro aan het VN-Agentschap geven of zowat 6,3 miljoen euro jaarlijks. België is samen met andere Europese lidstaten en de Europese Commissie veruit de grootste donor van het UNRWA.  De Belgische jaarbijdrage zal onmiddellijk worden overgemaakt, gezien de financiële crisis die het UNRWA momenteel treft, omdat de Amerikanen dreigen hun jaarlijke steun aan de UNRWA te halveren, bericht VRT NWS hedenochtend.

Minister De Croo verklaarde:

“Ik heb veel respect voor de inzet van het UNRWA, dat in uiterst moeilijke en gevaarlijke omstandigheden moet werken. De leefomstandigheden in Gaza, Syrië, de Westbank en elders in de regio zijn bijzonder moeilijk. Voor heel wat Palestijnse vluchtelingen is het UNRWA een laatste reddingsboei. Dankzij het UNRWA kunnen een half miljoen Palestijnse kinderen naar school. Het voorkomt dat ze ten prooi vallen aan radicalisering en gewelddadig extremisme”.

Eerder op dinsdag prees de Israëlische ambassadeur aan de VN Danny Danon het Amerikaanse besluit om 65 miljoen dollar aan steun te onthouden aan het United Nations Relief and Works Agency (UNRWA). “UNRWA heeft keer op keer bewezen een kantoor te zijn dat de humanitaire hulp van de internationale gemeenschap misbruikt en in plaats daarvan anti-Israëlische propaganda steunt, het lot van Palestijnse vluchtelingen bestendigt en haat aanmoedigt”, zei ambassadeur Danon.

“Alleen al het laatste jaar alleen al, werden UNRWA-functionarissen verkozen tot het leiderschap van Hamas in de Gazastrook, UNRWA-scholen ontkenden het bestaan ​​van Israël en terreurstunnels werden gegraven onder UNRWA-faciliteiten. Het is tijd dat aan deze absurditeit een einde komt en dat humanitaire fondsen worden besteed aan het beoogde doel – het welzijn van vluchtelingen”, concludeerde de ambassadeur. “Er is behoefte aan een fundamenteel nieuw onderzoek van UNRWA, zowel wat betreft de manier waarop het opereert als de manier waarop het wordt gefinancierd”, zei een functionaris van het ministerie van Buitenlandse Zaken op dinsdag.

 

Een gedachte over “België doneert 19 miljoen euro aan de UNRWA verspreid over 3 jaar

 1. Het voorkomt dat ze ten prooi vallen aan radicalisering & geweldadig extremisme?

  Onder welke steen heeft de goede man de laatste jaren geleefd?

  Minister de Croo,
  UNWRA is het orgaan waardoor ze ten prooi vallen aan radicalisering & geweldadig extremisme door het curriculum van deze organisatie. Door geld te blijven sturen werkt u hier aan mee.

  Het romantische beeld van hulporganisatie is allang achterhaald.
  UNWRA is een multinational van terroristen voor terroristen.

  70 jaar na oprichting hebben ze niets toegevoegd aan de verbetering van de leefomstandigheden van ‘Palestijnen’.

  Hun eigen leefomstandigheden zijn daarentegen een stuk verbeterd.

  U zou er daarom goed aan doen uw ‘respect voor deze organisatie binnen de perken te houden. Vele levens zouden hierdoor gered kunnen worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.