Mediageile slaande en schoppende Ahed Tamimi riskeert 14 jaar cel

Op woensdagavond 17 januari 2018 werd in het programma Terzake van de Vlaamse omroep VRT/Canvas nogmaals de loftrompet geblazen ter verheerlijking van Ahed Tamimi, de Palestijnse puber die voor slagen en verwondingen en provocaties van Israëlische soldaten in de cel verblijft. Annelies Beck, presentatrice van Terzake, noemde haar een Palestijnse “activiste” en een “icoon van het Palestijnse verzet” die strijd tegen de Israëlische “bezetter”.

Aanleiding van deze exlusieve “ode aan het Palestijnse verzet” van onze Vlaamse omroep was het feit dat Ahed Tamimi gisteren moest voorkomen op de militaire rechtbank van Ofer, ten noordwesten van Jeruzalem, omtrent een eventuele verlenging van haar aanhoudingsmandaat. Tamimi die sinds 19 december 2017 in een Israëlische cel zit, zal in de cel moeten blijven tot aan haar proces voor de militaire rechtbank. Ook haar moeder blijft achter de tralies.

Ahed had sinds haar kinderjaren een nare ‘hobby’ ontwikkeld waarbij ze telkens Israëlische soldaten, grenspolitie en politieagenten provoceerde en soms ook rake klappen en schoppen uitdeelde in de hoop een reactie uit te lokken waarna de beelden konden dienen als ultiem ‘bewijs’ om aan te tonen “hoe vreselijk boosaardig die Israëliërs wel zijn” als je ze maar lang genoeg slaat en schopt.

Ze werd daarbij geholpen door derden, meestal haar vader, die de videobeelden maakte, deze nadien bewerkte en online bracht en verspreidde via de sociale media. De videobeelden bereikten uiteindelijk ook de anti-Israëlische media in het Westen die haar prompt lanceerden als een “icoon van het Palestijnse verzet” tegen de Joodse staat.

In totaal werden 12 aanklachten opgenomen in de aanklacht tegen Ahed, verspreid over 6 verschillende incidenten. De aanklacht is inclusief een zware mishandeling, ingrijpen in legeroperaties, ophitsing, bedreigingen maken en stenen gooien. Gisteren tijdens de uitspraak om de aanhouding van Ahed te verlengen, zei de rechter van het militaire hof:

“Ik vond geen ander alternatief dan haar opsluiting aan te bevelen tot het einde van de procedure. De ernst van de strafbare feiten waarvan zij beschuldigd wordt, laten geen ander alternatief toe.”

Als ze eventueel veroordeeld wordt zou Tamimi een lange gevangenisstraf kunnen krijgen die kan oplopen tot veertien jaar opsluiting.

Ter attentie van Israëlbasher van de VRT, Annelies Beck, enkele antisemitische cartoons die haar “vrienden” in de Palestijnse Autoriteit plaatsten op de sociale media. Dan kan ze met haar eigen ogen vaststellen dat de kwestie ‘Ahed Tamimi’ niet gaat over “haat jegens de Zionistische bezetter”, noch over land, noch over een soevereine staat Palestina, maar louter geïnspireerd wordt door pure Jodenhaat uit de oude doos, met alle afgezaagde clichés over Joden erbij.

Op deze Arabische cartoon ter verheerlijking van Ahed Tamimi is te zien hoe zij een octopus aan haar speer rijgt waaraan een Palestijnse vlag werd bevestigd. Op de achtergrond de Rotskoepel bedoeld alsof Ahed een verdediger is van islam en impliceert de verwerping van de Joodse banden met de Tempelberg in Jeruzalem.

Op dit antisemitische plaatje een andere stereotiepe voorstelling van Joden (gejat van de nazi’s) waarop twee smerige ratten zijn te zien met een keppel met Davidster, die kauwen op de lange haren van Tamimi. Zij draagt tevens een T-shirt met een kaart van Palestina, waar heel Israël van de kaart wordt geveegd.

3 gedachtes over “Mediageile slaande en schoppende Ahed Tamimi riskeert 14 jaar cel

 1. De ouders van deze schoppende teenager zouden moeten worden opgepakt voor kindermishandeling, daar ze hun eigen dochter al vanaf jonge leeftijd misbruiken voor eigen propaganda.

  Hopelijk kan ze, nu ze waarschijnlijk in een Israelische gevangenis komt te zitten, heropgevoed worden zodat ze nog iets van haar leven kan maken.

  Over de zoveelste reportage van Canvas/Terzake over dit onderwerp is maar één opmerking te maken…..”gelukkig dat domheid geen pijn doet”.

  Hallo redactie van Canvas/Terzake,
  Er zijn écht wel belangrijkere zaken waar u over zou moeten rapporteren maar als dit uw niveau is kunt u de winkel beter sluiten.

  Like

Reacties zijn gesloten.