Video: Palestijnen zwaar ontgoocheld door hatelijke toespraak van Abbas

De Centrale Raad van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) hield haar tweedaagse bijeenkomst in Ramallah, die begon op zondagavond 14 januari 2018. Tijdens de openingszitting zei Abbas onder meer dat Israël een “koloniaal project is dat niets met de Joden te maken heeft.”

Hij voegde eraan toe: “Europeanen wilden de Joden hierheen brengen om hun belangen in de regio te behouden.” Tegelijk verklaarde Abbas de Oslo Akkoorden van 1993, waar zijn voorganger Yasser Arafat in 1994 nog de Nobelprijs voor de Vrede kaapte, als zijnde “dood en begraven“.

Yoni Ben Menachem, senior Midden-Oostenanalist bij het Jerusalem Center for Public Affairs (JCPA) en de eerste Israëliër die de voormalige Palestijnse leider Yasser Arafat interviewde, bespreekt met Steve Leibowitz van WIN de antisemitische en opruiende toespraak van Mahmoud Abbas en hoe deze onthaald werd door de Palestijnen.

Video: ‘Palestijnen ontgoocheld door toespraak van Abbas‘  [beeldbron: World Israel News (WIN) van 17.01.2018]