De geschiedenis van Jeruzalem volgens Mahmoud Abbas

President Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit (PA) verwierp op woensdag 17 januari 2018 elke mogelijkheid om afstand te doen van de kwestie van Al-Quds (de Arabische naam voor Jeruzalem), die hij “de eeuwige hoofdstad van Palestina” noemde, bericht Arutz Sheva heden.

In een toespraak tot de Al-Azhar-conferentie ter ondersteuning van Al-Quds benadrukte Abbas het recht van de Palestijnen in Jeruzalem op basis van de “geschiedenis” en de directe link tussen de Palestijnen en hun Kanaänitische “voorouders” die hij “Arabieren” noemde.

De pathologische leugenaar van de PA, Abbas zei in dit verband:

“Als we het hebben over Al-Quds … hebben we het over een beschaving van generatie na generatie die al 5000 jaar of langer bestaat, maar we zeggen dat we al minstens 1.400 jaar in dit land zijn, sinds de Arabische Kanaänieten de stad Al-Quds hebben gebouwd.

Bovendien kunnen we het hebben over een geschiedenis die zelfs ouder is dan deze, zoals er staat in de hadith van de profeet (Mohammed), de nobele profeet (Mohammed): “De Al-Aqsa-moskee is de tweede moskee die werd opgericht in het land na de heilige moskee (in Mekka.)”

Dit land werd veroverd in 1967 en alle huidige generaties weten het. Waarom trekt Israël zich daarom niet terug en waarom zegt [de Amerikaanse president] Donald Trump dat het de verenigde hoofdstad van Israël is? We zullen nooit instemmen met deze dingen en we willen geen uitdrukkingen gebruiken die harder klinken dan dit.”

Dit is niet de eerste keer dat deze grootste pathologische leugenaar van de PA, Mahmoud Abbas beweert dat Palestijnse Arabieren verwant zijn met Kanaänieten. Hij heeft in het verleden op PA TV beweerd dat er een “Kanaänitisch-Palestijns”  volk bestond dat meer dan 6000 jaar oud was en verder beweerde hij dat dit volk een alfabet heeft uitgevonden.

Kanaänieten waren in feite heidense idoolaanbidders die eeuwen geleden verdwenen voordat de islam ontstond, zoals Expert Nissim Dana uit het Midden-Oosten aangaf in een interview met Arutz Sheva in 2016. Evenzo beweerde voormalig onderhandelaar van de PA, Saeb Erekat, eens dat zijn volk al duizenden jaren heeft gewoond in het land van Israël.