PA-president Mahmoud Abbas toont zijn ware antisemitische kleuren

Jarenlang hebben Amerika, Groot-Brittannië en de EU benadrukt dat Mahmoud Abbas een gematigde en een staatsman-in-wording is die het verdient om te worden beloond met een staat Palestina. Jarenlang hebben ze erop gedrukt ​​dat Abbas bereid is om naast de staat Israël te leven. Jarenlang hebben ze Israël de schuld gegeven van onverzettelijkheid door dit niet te geloven en dus niet akkoord te gaan met het geven van grond waarvan ze dachten dat hij het zou gebruiken om de levens van haar burgers te bedreigen.

Jarenlang hebben sommigen van ons betoogd dat Abbas moet worden beschouwd als een politieke en diplomatieke paria. We hebben gezegd dat hij een door de wol geverfde antisemiet is, omdat hij zijn ‘doctorale’ scriptie heeft geschreven over het ontkennen van de Holocaust. We hebben de aandacht gevestigd op zijn regime om zijn kinderen te leren over het grijpen van heel Israël, en dat hun grootste doel zou moeten zijn om Joden te vermoorden.

We hebben de afschuwelijke antisemitische karikaturen verspreid die zijn gepubliceerd in de media van zijn regime. We hebben erop gewezen dat hij en zijn handlangers herhaaldelijk hebben gezegd dat niet één Jood in zo’n staat van Palestina zou blijven. We hebben verwezen naar zijn herhaalde pogingen om de Joden uit hun eigen geschiedenis te schrijven door hun historische connectie met het land Israël te ontkennen, een centraal kenmerk van de Joodse religie.

Bij dit alles bleven de opeenvolgende Amerikaanse, Britse en Europese regeringen onverschillig en bleven ze deze antisemitische fanaticus beschouwen als een rationele gesprekspartner.

Toen verscheen president Donald J Trump op het toneel, die Jeruzalem erkende als de hoofdstad van Israël. Hoewel hij de mogelijkheid openliet voor een afzonderlijke Palestijnse staat met een aanwezigheid in Jeruzalem, erkende hij expliciet de unieke historische band tussen het Joodse volk, de stad Jeruzalem en het land Israël. Hij zei ook dat de VS de fondsen zal beknotten die het verstrekt aan de UNRWA die de sage van fictieve Palestijnse vluchtelingen in stand houdt, wiens unieke en valse aanwijzing cruciaal is voor het bestendigen van de Arabische oorlog tegen Israël. Met andere woorden, hij legde een bom onder de Palestijnse Arabische leugen die het hele conflict onderbouwt, met name dat de Palestijnen de ware erfgenamen van het land zijn en de Joden daar helemaal geen rechten hebben.

Thans is Abbas in zijn echte kleuren naar buiten gekomen in een uiterst gemene en gestoorde toespraak van enkele dagen geleden voor de PLO-centrale raad.

Hij raasde en tierde dat Israël een ‘kolonialistisch project was dat niets met het Jodendom te maken had’. In feite staat het land van Israël absoluut centraal in het Jodendom, en de Joden zijn de enige mensen voor wie Israël ooit hun nationale vaderland was. Ver van de tweestatenoplossing die het Westen kiest door te geloven dat Abbas die steunt, zei hij dat de Joden helemaal geen recht meer hebben om in Israël te zijn.

Dat is waarom een ​​van de centrale commissieleden van zijn Fatah-partij aan het begin van deze maand zei: “Alle zaken staan ​​op de agenda van de [PLO] Centrale Raad … Inderdaad, wij in Fatah hebben Israël nooit erkend, nooit. Dit moet duidelijk zijn. We hebben [Israël] nooit erkend. De PLO erkende het. Wij maken deel uit van de PLO, dat klopt. En wij, als Fatah, hebben Israël niet erkend.”

Sterker nog, de ontkenning van de Holocaust was terug op Abbas’ agenda omdat hij obsceen beweerde dat de Joden in Europa, waarvan zes miljoen door de nazi’s werden vermoord, ervoor kozen om tijdens de Holocaust in hun thuisland te blijven in plaats van te emigreren.

“De Joden wilden niet emigreren, zelfs niet onder moord en slachting. Zelfs tijdens de Holocaust emigreerden ze niet. In 1948 waren de Joden in Palestina met minder dan 640.000, de meesten van hen uit Europa,” zei hij.

Natuurlijk is het zo dat de meeste Joden vastzaten in Europa waar ze werden afgeslacht. Duizenden hadden gered kunnen worden als ze naar Palestina waren gekomen, maar de Britten hebben dit voorkomen in flagrante tegenspraak met hun wettelijke verplichting onder het mandaat om de Joden in het land te vestigen.

Na aldus geprobeerd te hebben de genocide van de Joden teniet te doen, door hen de schuld te geven voor hun eigen vernietiging, loog Abbas vervolgens verder over de etnische zuivering van ongeveer 850.000 Joden uit Arabische landen die werden verdreven nadat de staat Israël in 1948 ontstond. Abbas verdraaide dit om de verantwoordelijkheid volledig valselijk te leggen bij de eerste premier van Israël, David Ben-Gurion:

“Ben-Gurion wilde niet dat de Joden uit het Midden-Oosten [naar Israël] kwamen … maar toen hij het uitgestrekte land zag, werd hij gedwongen Joden uit het Midden-Oosten binnen te brengen … die niet wilden komen. Vanuit Jemen vlogen ze 50.000 Joden over … Ze hadden niet genoeg aan 50.000 Joden. Vandaar dat ze daarna naar Irak gingen, waar ze grote voorraden Joden hadden.”

Verder beweerde hij leugenachtig dat de Israëli’s hun deals met de Iraakse politici hebben afgesneden “om het burgerschap van de Joden af te nemen en hen te dwingen te emigreren.” “Ze voldeden hier niet aan en verzamelden alle Joden in Arabische landen, van Marokko tot Algerije en Tunis, Libië , Egypte, Syrië en Libanon,” zei Abbas.

Deze waanzinnige speech werd vrijwel zeker ingegeven door het feit dat Abbas en co zich realiseren dat met Trump het spel nu is opgestart. De VS zullen niet langer de belangen behartigen van deze Palestijnse Arabieren die al die jaren een carte blanche voor hun moorddadige leugens hebben gekregen.

Maar Groot-Brittannië en de EU gingen niet akkoord met de erkenning door Trump van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël. Ze blijven het internationaal recht verkeerd voorstellen en geven Israël ten onrechte de schuld voor het voorkomen van een vreedzame oplossing voor de impasse in het Midden-Oosten, terwijl zij de Joodse staat voortdurend beschuldigend van het samenzweren tegen het Palestijnse-rejectionisme.

Kortom, Groot-Brittannië en de EU blijven steunen, valideren en accepteren oogluikend een agenda die zich richt op de uitroeiing van Israël gepromoot door hallucinante leugens en kwakkels over het Joodse volk samen met de grove ontkenning van de Holocaust.

De toespraak van Abbas zou naar elk lid van het Britse parlement moeten worden gestuurd en de premier, Theresa May, zou moeten worden gevraagd hoe Groot-Brittannië nog geld kan blijven geven aan dergelijke open antisemieten en ontkenners van de Holocaust. Haar zou gevraagd moeten worden hoe de Britse regering kan blijven steunen om dergelijke mensen een eigen staat te geven. Ze zou moeten vragen waarom de Britse regering deze gruwelijke realiteit en het voortdurende dodelijke gevaar dat het de Israëli’s biedt, al zo lang negeert.

Maar dan zullen veel Britse mensen zich niet bewust zijn van de ontstellende aard van Abbas’ toespraak omdat de BBC ervoor koos om weg te kijken, zoals BBC Watch hier opmerkt.

Abbas voelde duidelijk dat hij niets te verliezen had door deze toespraak te houden. Amerika heeft duidelijk gemaakt dat het niet langer aandacht zal besteden aan zo’n onredelijke agenda. Alleen Groot-Brittannië en de EU blijven het in leven houden, tot hun eeuwige schaamte.

door Melanie Phillips


Bronnen:

♦ met dank aan Tiki S. voor de hint

♦ naar een artikel van Melanie Phillips “Abbas tears off the mask” van 15 januari 2018 op de site van de auteur

3 gedachtes over “PA-president Mahmoud Abbas toont zijn ware antisemitische kleuren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.