Opzij Gal Gadot, een nieuwe vrouwelijke Joodse superheldin is op komst

Een nieuwe beroemde vrouw staat op het punt om haar eigen superheldenfilm te krijgen. Het personage is veel donkerder dan Gal Gadot’s Wonder Woman, maar wordt toevallig ook vertolkt door een Joodse actrice, de Amerikaanse Scarlet Johansson.

Plaatje hierboven: Screenshot van Scarlet Johansson als Natasha Romanoff aka ‘Black Widow’ (Zwarte Weduwe) in de hollywoodproductie ‘Iron Man 2’ uit 2010 [beeldbron: IMDB]

Scarlett Johansson is al verschenen in meerdere Marvel-speelfilms als Black Widow, ook bekend als Natasha Romanoff. Donderdag werd op grote schaal bericht dat Marvel Studios een vrouwelijke scenarioschrijver, Jac Schaeffer, had ingehuurd om het sceario te schrijven voor ‘Black Widow’, de eerste solo-speelfilm van het personage.

Johansson zal haar rol als de mysterieuze Russische huurmoordenares in de film opnieuw vertellen. Hoewel het inhuren van een schrijver niet betekent dat een film is gegarandeerd, toont het aan dat de studio eindelijk vooruitgang boekt met het project waarover al jaren wordt gesproken.

Black Widow verscheen voor het eerst in “Iron Man 2” en is sindsdien verschenen in zowel de “Avengers” -films als in “Captain America: The Winter Soldier” en “Captain America: Civil War.” We zullen haar weer zien later dit jaar in “Avengers: Infinity War“, waarvan wordt gezegd dat het de laatste keer is dat de huidige Avengers-crew samen zal worden gezien.

In het Marvel-universum werd het Romanoff-personage door de KGB opgeleid als een jong meisje, en haar talent als expert-huurmoordenaar verdiende haar de Black Widow-naam. Later verliet ze Rusland om lid te worden van S.H.I.E.L.D., de afdeling Strategisch Homeland Interventie, Handhaving en Logistiek, een geheim Amerikaans agentschap voor spionage en terrorismebestrijding.

De Black Widow lijkt vaak emotieloos, waarschijnlijk omdat ze door de KGB is gesteriliseerd. Maar ondanks dat ze meedogenloos is, is ze ongelooflijk loyaal. Ze is serieus, maar heeft een sarcastisch gevoel voor humor. In zekere zin is zij de anti-Wonder Woman. ‘Black Widow’ zal niet de volgende vrouwelijke superheldenfilm zijn – Brie Larson speelt de hoofdrol in ‘Captain Marvel’, die gepland staat om in 2019 te worden uitgebracht.

Terwijl Gadot nog relatief onbekend was voor haar doorbraakrol, is Johansson al ongeveer de grootste filmster die er is. De actrice (die recentelijk over haar Joodse afkomst hoorde in het programma ‘Finding Your Roots’) is in alles verschenen, van romantische komedies tot sci-fi action blockbusters en is een van de meest succesvolle actrices aller tijden. Toch zal het leuk zijn om een ​​andere Joodse ster te zien die het kwaad bestrijdt op het grote scherm.


Bronnen:

♦ naar een artikel “Move over, Gal — a new female Jewish superhero is coming” van Marcy Oster van 12 januari 2018 op de site van de Jewish Telegraphic Agency (JTA)

Een gedachte over “Opzij Gal Gadot, een nieuwe vrouwelijke Joodse superheldin is op komst

  1. Leuk artikel. Alleen wekt de zin ‘De actrice (die recentelijk over haar Joodse afkomst hoorde in het programma ‘Finding Your Roots’)’ de indruk dat zij onlangs ontdekt heeft dat ze Joods is. Dat wist ze al, maar ze heeft in dat programma informatie gekregen over familieleden die vermoord zijn door de nazi’s.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.