Wonder Woman Gal Gadot veroorzaakt furore door de kleding van een Libanese designer

gal-gadot-WWi

De Israëlische actrice Gal Gadot won vorige week een prijs op het National Board of Review Awards Gala, maar voor één keer verduisterde iets anders een nieuwe stap in haar snelle opkomst in Hollywood, namelijk haar jurk, ontworpen door de Libanese modeontwerper Elie Saab. Gadot stond vooraan en midden op de rode loper gekleed in een prachtig blauwe avondjurk, ontworpen door Saab.

De opgewonden ontwerper uploadde vervolgens haastig een foto van het evenement naar zijn Instagram-account en noemde haar ‘onberispelijk’. Saab’s vele fans in Libanon zagen echter veel fouten en overspoelden de ontwerper met vernietigende kritieken, waardoor hij de post moest verwijderen. Dit was niet de eerste keer dat Gadot het te verduren kreeg van Amerikanen van Arabische afkomst, niet alleen omdat ze een Israëlische was, maar ook omdat ze in de IDF hadden gediend.

“Ik hou van en respecteer Elie Saab, maar is hij dan werkelijk zo blij als een Israëlische actrice zijn jurk draagt?”, twitterde de Libanese journalist Heba Bitar. “Ik heb geen probleem met haar in het dragen van @ElieSaabWorld, maar ik heb een probleem met het plaatsen van haar foto uit Elie Saab’s account en opschept over een ex-Israëlische soldaat die zijn jurk draagt!” twitterde een andere criticus.

“Vernietig niet een van de weinige dingen die ons trots maken op het Libanese volk!” Gadot werd ook geconfronteerd met kritiek op haar uit Libanon in het verleden. Afgelopen zomer, na een veelvoud aan discussies op sociale media, besloot Israël’s buurland in het noorden om Gadots Hollywood succes Wonder Woman niet te vertonen, net zoals verschillende andere Arabische landen dat ook niet wilden.

De landen noemden Gadot’s ondersteuningsbetuigingen van de IDF tijdens Operation Protective Edge als rechtvaardiging. De Israëlische ster heeft de Libanese boycot van haar film niet publiekelijk aangepakt omdat deze op de schermen verscheen. Verrassend genoeg raakte een vervolg op de film waarin ze ook speelde, Justice League (2017), wel door de screening en mag wel vertoond worden in Libanon. Rare jongens toch, die Arabieren…

Hieronder Gal Gadot in haar prachtig kleedje.
De lichte gelijkenis met de Israëlische vlag is niet toevallig 😉


Bronnen:

naar een artikel “Gal Gadot causes furor by sporting Lebanese designer’s dress” van Tzipi Shmilovitz van 14 januari 2018 op de site van Ynet News (Yediot Ahronot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.