De Palestijnen vieren feest vooral wanneer een Joodse rabbijn wordt vermoord

Wat denken de Palestijnen over de moord op een jonge rabbijn en een vader van zes kinderen? Ze “verwelkomen” het met open armen. Dus wat als rabbijn Raziel Shevach naar verluidt een goede relatie met zijn Palestijnse buren onderhield?

De Palestijnen zijn nog steeds blij dat de rabbijn vorige week werd neergeschoten terwijl hij met zijn auto op de noordelijke Westelijke Jordaanoever reed. Ze zijn gelukkig omdat het slachtoffer een Jood was. Ze zijn gelukkig omdat het slachtoffer een religieuze positie bekleedde: Rabbijn. Ze zijn gelukkig omdat het slachtoffer een ‘kolonist’ was. Het feit dat rabbijn Shevach de vader was van zes kinderen speelt voor de Palestijnen geen enkele rol. Voor hen is het belangrijk dat een andere Jood is vermoord.

Dit betekende voor de Palestijnen dat zijn aanwezigheid op de Westelijke Jordaanoever ook religieus gewicht had. Een rabbijn die op de Westelijke Jordaanoever woont, symboliseert de historische en religieuze verbondenheid van de Joden met het land. Om al die redenen zijn de Palestijnen blij met de moord. Met name de politieke voorkeur van de rabbijn is niet relevant. Hij zou een lid kunnen zijn geweest van de meest extreme linkse of rechtse partij in Israël – dit zou nog steeds geen verschil maken. Rabbi Shevach werd niet vermoord vanwege zijn politieke opvattingen.

De Palestijnse Autoriteit en haar leider, Mahmoud Abbas, hebben tot nu toe geweigerd de moord te veroordelen. Abbas heeft snel terreuraanslagen over de hele wereld veroordeeld, van Rusland tot Frankrijk, Duitsland, Turkije en Egypte. Als het gaat om de moord op Joden door Palestijnse terroristen, gaan Abbas en zijn assistenten echter snel onderduiken.

Toch is in hun wereld het falen van Abbas en de Palestijnse Autoriteit om de moord op de rabbijn te veroordelen logisch. Ze kunnen dit niet doen, omdat ze zelf al decennia lang hun volk tegen Israel en Joden hebben opgezet. In de afgelopen paar weken is de opstand tegen Israël zelfs geïntensiveerd door de aankondiging van de Amerikaanse president Donald Trump om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël.

Abbas vreest dat als hij de moord op de rabbijn veroordeelt, zijn volk zich tegen hem zal keren en hem zal beschuldigen van een verrader en van ‘uitverkoop’ aan de joden. Die mening verklaart gedeeltelijk waarom leiders zoals Abbas zwijgen over de meedogenloze moord op een Joodse vader van zes. Angst is echter maar één reden; er is nog een andere, diepere: Abbas en zijn hoge ambtenaren verheugen zich in werkelijkheid ten zeerste over het nieuws van deze gruweldaad.

Hier wordt het lastig: Abbas en de Palestijnse Autoriteit kunnen hun ware gevoelens niet publiekelijk uiten. Die erkenning zou de internationale hulp in gevaar brengen en hen de sympathie van velen in de internationale gemeenschap doen verliezen. Het zou hun maskers doen afvallen en hen tonen als de supporters van terreur en de antisemieten die ze echt zijn.

Tot een paar jaar geleden, zouden Abbas en de Palestijnse Autoriteit laconieke en dubbelzinnige communiqués uitbrengen die “alle vormen van geweld veroordelen, ongeacht de identiteit van de daders of slachtoffers.” Dit werd alleen gedaan voor publieke consumptie, om Amerikaanse en Europese donoren te sussen. Nu is het tij gekeerd. De Palestijnen hebben zelfs niet de behoefte om terreuraanvallen tegen Joden te veroordelen, omdat de internationale gemeenschap niet langer van hen eist dat ze het terrorisme betwisten.

door Bassam Tawil

Lees hier verder het artikel van Bassam Tawil
op de site van The Gatestone Institute

Een gedachte over “De Palestijnen vieren feest vooral wanneer een Joodse rabbijn wordt vermoord

  1. In Nederland heulen volgens mij nog steeds mensen en politieke partijen ,inclusief het lauwe naamchristelijke groepje van de christen unie met deze bloedvergietersbende(Palestijnen),de Europese belastingbetaler betaalt zelfs mee voor deze moordenaarsbende met als voorbeeld de valse profeet ,massamoordenaar en pedofiel Mohammed het boegbeeld van de “goedbedoelde” afgodenreligie van de islam!Voor mij is maar een Persoon de Afschaduwing van De Schepper van hemel en aarde namelijk; YESHUA HAMASIACH ( JEZUS )Het is antichristelijk je te verheugen in de dood van je vijanden !!!Zelfs de “horend dove en ziende blinde” Sigid Kaag ,die zich minister van buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking mag noemen ,moet weten dat De GOD van Israël
    een plan heeft met het fysieke Israël en alle volkeren op aarde,de meeste landen in de VN = United Nonsens zullen zich met grote zekerheid ernstig verwonden aan deze loodzware steen genaamd Jeruzalem!Hoewel ik geen voorkeur heb voor welke politicus dan ook ,komt ondanks alles Donald Trump er zeer goed uit door gewoon Israël tot zegen te zijn ,hier kan het ten dode opgeschreven Europa een voorbeeld aan nemen!!Wie Israël oprecht zegent wordt gezegend!( het geheim van Geert Wilders en de PVV ,te simpel voor woorden!!!) Shalom van Léon van Duren.

    Like

Reacties zijn gesloten.