De PA bespot de Amerikaanse president Trump, demoniseert de VS en verwerpt Amerikaanse hulp

Volgens het Amerikaanse consulaat op de website van Jeruzalem zijn de Verenigde Staten veruit de grootste donor van financiële hulp aan de Palestijnen sinds de ondertekening van de Oslo-akkoorden in 1994.  Deze hulp bedroeg de afgelopen jaren ongeveer $ 600 miljoen per jaar en omvat alles samen meer dan 5 miljard dollars in USAID sinds 1994.

In feite draait de kwestie niet om hoeveel en hoe lang de VS blijven doorgaan met de Palestijnen financieel te bedruipen maar eerder hoe lang de VS zich financieel zullen laten oplichten door het Palestijnse leiderschap “in ruil voor niets”, behalve dan haat, vijandschap en beschimpt worden. En dat is er sinds 6 december 2017, toen Trump Jeruzalem erkende als hoofdstad van Israël, niet beter op geworden. Integendeel.

Ze hebben hem een ​​’ignoramus’, een ‘rijke puber’ en een ‘irrelevante clown’ genoemd; ze verbrandden en vertrapten zijn foto in de Palestijnse steden; en met de ultieme arrogantie trivialiseerden ze hun nummer één donorland, zeggende dat nooit iets goeds is voortgekomen uit alle Amerikaanse hulp. Dit zijn slechts enkele van de uitingen van spot, spot en minachting door Mahmoud Abbas’ Palestijnse Autoriteit en Fatah-beweging in de richting van de VS en haar president Donald Trump.

Een voorbeeld is hoe de adviseur van Mahmoud Abbas de Amerikaanse hulp aan de Palestijnen kleineert. Opperste Rechter voor Sharia en adviseur van Abbas inzake Religieuze en Islamitische kwesties, Mahmoud Al-Habbash, haalde onlangs scherp uit de naar de VS op de officiële openbare omroep van de Palestijnse Autoriteit (PA TV). Op 22 december 2017  wees hij zelfs elke Amerikaanse hulp af:

“Gisteren zagen jullie, broeders, hoe de wereld een klap gaf aan de Amerikaanse president [Trump], hoe de hele wereld de Amerikaanse president bedreigde en zijn tong naar hem uitstak en zei: ‘We werden niet gekocht met uw dollars en we worden niet gekocht met uw hulp. Vanaf het begin heeft u ons geen hulp gegeven vanwege onze mooie ogen. U helpt ons voor uw eigen belang en voor uw eigen interesses en berekeningen. Dus stop deze hulp!”

De verklaring van Abbas’ adviseur kwam in reactie op de erkenning door de Amerikaanse president Trump van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël op 6 december 2017. Trump gaf het ministerie van Buitenlandse Zaken opdracht om voorbereidingen te treffen om de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem over te brengen. Hij voegde eraan toe dat de definitieve grenzen van Jeruzalem tijdens onderhandelingen zullen worden bepaald.

Video: Abbas’ adviseur kleineert Amerikaanse hulp aan de Palestijnen

Een gedachte over “De PA bespot de Amerikaanse president Trump, demoniseert de VS en verwerpt Amerikaanse hulp

  1. ‘Trump, wij verwerpen al jullie hulp en gaan nu bedelen bij de EU voor steun want de Arabische broeders weigeren al jaren om ons financieel te helpen en wij kunnen onszelf natuurlijk niet bedruipen daar wij druk bezig zijn met terreuracties en dus géén tijd hebben voor zulke onzinnige & kleinzielige onderwerpen als economie & opbouw.

    Kijk, dát is dapper!

    Like

Reacties zijn gesloten.