De toekomst behoort niet tot degenen die Israël belasteren

Iemand moet Wafsi Kailani een kopie geven van het vredesverdrag van 1994 tussen Jordanië en Israël. Kailani, die sinds 2008 directeur is van Jerusalem Affairs voor het Hasjemitische koninkrijk Jordanië, heeft een belangrijk onderdeel van dit verdrag geschonden door ten onrechte te verklaren dat een Jood op 21 augustus 1969 de Al-Aqsa-moskee in brand stak (plaatje hierboven).

Kailani nivelleerde de valse beschuldiging – duidelijk bedoeld om de Joodse staat te belasteren – op een conferentie over de Tempelberg die eind vorig jaar plaatsvond aan de Harvard Law School. De conferentie, georganiseerd door professor Noah Feldman, heette “Temple Mount / Haram al-Sharif: Conflict, Culture, Law” en werd gehouden van 28 tot 29 november 2017.

Tijdens zijn toespraak op 29 november beschreef Kailani Denis Rohan, de man die de Al-Aqsa-moskee in brand stak als een ‘Joodse extremist’. Rohan was in feite een Australische christen, die – na zijn arrestatie – artsen vertelde dat hij het vuur had aangestoken op instructies van God. Rohan werd geestelijk gestoord verklaard en uiteindelijk naar Australië gestuurd, waar hij de rest van zijn leven in een psychiatrisch ziekenhuis verbleef. Hij stierf daar in 1995.

Een bijkomend onderzoek verklaarde dat een van de factoren die tot de brandstichting leidde, de slechte beveiligingsmaatregelen waren die werden opgelegd door de Islamitische Waqf, die de leiding had (en nog heeft) over de site. “Bovendien werd duidelijk gemaakt dat een moskeewerker de Australiër in de moskee zag, maar hem niet tegenhield, hoewel toeristen in de vroege ochtenduren de toegang tot de moskee was ontzegd,” berichtte Ynet News in 2015.

Kailani bood zijn aantoonbaar onjuiste informatie aan in een toespraak die gewijd was aan twee onderwerpen: de toewijding van Koning Abdullah om de verplichting van Jordanië als Bewaarder van de Heilige Plaatsen in Jeruzalem na te komen, en de kwade bedoelingen van Israëlische Joden die de Tempelberg bezoeken en daar willen bidden. De Israëlische regering, zei Kailani, wordt gegijzeld door de ambities van groepen die een nieuwe tempel willen bouwen op de Tempelberg.

“Het vredesproces is bijna dood”, verklaarde Kailani. “Er is geen Israëliër die vrede wenst. Israëlische erosie van de status-quo maakt duidelijk dat Israël geen vrede wil.” Hij verklaarde ook dat koning Abdullah de Tempelberg moet beschermen tegen Joodse aantasting namens de 1,7 miljard moslims in de wereld. “Al-Aqsa-moskee en Haram al-Sharif zijn niet deelbaar, onafscheidelijk en niet onderhandelbaar.”

door Dexter Van Zile

Lees hier het artikel verder op de site van The Algemeiner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.