Gazaanse Vrouwen Unie presenteert 3 vrouwelijke terroristen als rolmodellen +video

De directrice van de Palestijnse Vrouwenunie in Gaza, Amal Hamad, prees de vrouwelijke terroristen die verantwoordelijk zijn voor enkele van de meest dodelijke aanslagen op Israëliërs, zoals Dalal Mughrabi, Shadia Abu Ghazaleh en Fatima Barnawi.

In een uitzending op PA TV van 27 december 2017 verwees Amal Hamad naar deze drie vrouwen als “nationale symbolen”:

“Palestijnse vrouwen maken deel uit van de populaire, nationale, sociale en politieke activiteiten. Zij stonden van in het begin aan de frontlijn. Zij waren martelaressen en op zoek naar martelarenschap en namen deel aan de nationale strijd.

Als ik het wil hebben over Dalal [Mughrabi], Shadia Abu Ghazaleh, Fatima Barnawi en onze nationale symbolen zijn ze nooit tekort geschoten in het vervullen van hun nationale, politieke, sociale en economische rol.”

Dalal Mughrabi, een terroriste van Abu Jihad van Al-Fatah, leidde de meest dodelijke terreuraanslag op Israëli’s, bekend als de Slachting langs de Kustweg van 31 maart 1978, waarin 38 burgers werden vermoord, 13 van hen kinderen en meer dan 71 anderen werden gewond.

Shadia Abu Ghazaleh was actief in de terreurorganisatie Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) en maakte bommen die gebruikt werden voor vele aanslagen tegen Israël. Toen zij op 28 december 1968 een bom prepareerde voor een aanslag in Tel Aviv, ontplofte per ongeluk de bom en doodde haar.

Fatima Barnawi, een Afro-Palestijnse militant van Al-Fatah, plaatste in oktober 1967 een bom in de bioscoop ‘Zion Hal’ in Jeruzalem. Echter de bom ging niet af. Ze werd gegrepen en veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. In 1977 werd zij vervroegd vrijgelaten na amper tien jaar opsluiting. Op 28 mei 2015 vereerde PA-president Mahmoud Abbas haar met de Militaire Ere Ster, “uit waardering voor haar voortrekkersrol in de strijd  en voor het algemeen welzijn.

Hoe moet Israël vrede sluiten met de Palestijnen als hun nationale ‘helden’ de meest kwaadaardige, ziekelijke en verwrongen gruweldaden plegen?

Video: Director of the Palestinian Women’s Union in Gaza
presents 3 female terrorists as role models


Bronnen:

♦ naar een bericht “WATCH: Female Terrorists Are ‘National Symbols,’ Claims Palestinian Women’s Union Leader” van 11 januari 2018 op de site van United With Israel

Een gedachte over “Gazaanse Vrouwen Unie presenteert 3 vrouwelijke terroristen als rolmodellen +video

  1. Wij houden van het leven. Zij houden van de dood.
    Dus doe ze dat pleziertje.
    Probleem opgelost.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.