Hamas #metoo kwibus: Stoppen van UNRWA hulp vernietigt ons ‘recht op terugkeer’

Sami Abu Zuhri (plaatje hierboven), een vooraanstaand lid van de terroristische organisatie Hamas in Gaza, waarschuwde zondag dat het Amerikaanse besluit om de financiering te bevriezen van de UNRWA, het VN-agentschap voor ‘Palestijnse vluchtelingen’, een einde wil maken aan de kwestie van de zogenaamde ‘ recht op terugkeer ‘, berichtte Arutz Sheva op 8 januari ’18.

Schrijvend op Twitter zei Abu Zuhri dat de verhuizing deel uitmaakte van een gevaarlijk Amerikaans plan en een voortzetting was van de beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël. Zijn opmerkingen volgen op een bijeenkomst die vrijdag in het Witte Huis plaatsvond en waarin de verlaging van de hulp aan de Palestijnse Autoriteit en UNRWA werd besproken.

De vergadering volgde vorige week na enkele tweets van president Donald Trump, waarin hij zijn twijfels uitte over het nut van Amerikaanse hulp aan de Palestijnen, gezien hun weigering om vredesbesprekingen met Israël te hervatten. Op vrijdag werd gemeld dat de Amerikaanse overheid een subsidie ​​van $ 125 miljoen had bevroren aan UNRWA, die op 1 januari moest worden geleverd.

De Verenigde Staten zijn de grootste afzonderlijke donor van UNRWA, die ongeveer een vierde van de begroting van de organisatie levert. Verslagen in Israël gaven donderdag aan dat het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken gekant is tegen de geplande bezuiniging van Trump op de hulp aan UNRWA, maar vrijdag zei de voorzitter van het Joodse Huis, Naftali Bennett, dat het afsnijden van hulp aan UNRWA de enige juiste zet is.

Premier Binyamin Netanyahu, die ook als minister van Buitenlandse Zaken fungeert, zei op zondag dat hij instemde met de kritiek van Trump op UNRWA:

“UNRWA is een organisatie die het Palestijnse vluchtelingenprobleem bestendigt en ook het verhaal van het zogenaamde recht op terugkeer bestendigt om de staat Israël te vernietigen,” zei Netanyahu, eraan toevoegend: “UNRWA moet van de wereld verdwijnen. Er is een VN-commissie voor de behandeling van de andere vluchtelingen in de wereld. Deze absurditeit moet worden gestopt.”

Hamas: #metoo
In december 2014 werd diezelfde woordvoerder, Sami Abu Zuhri, een tijd geschorst voor grensoverschrijdend seksueel gedrag en dat “grensoverschrijdend” mag je wel erg letterlijk nemen.

Een journaliste van een buitenlands overzees persagentschap die haar standplaats had in Gaza, had zich met haar klachten gewend tot Fawzi Barhoum, een collegawoordvoerder van Hamas, aldus de NRG-nieuwssite. Het leiderschap van Hamas in Gaza opende vervolgens een onderzoek tegen Zuhri en besloot om hem gedeeltelijk te schorsen. Zo mocht hij de buitenlandse pers niet meer te woord staan en niet meer deelnemen aan een reeks openbare activiteiten.

Op websites van Al Fatah werd tevens beweerd dat Zuhri eerder bij een ander incident was betrokken, waarbij hij door veiligheidstroepen van de Palestijnse Autoriteit werd gearresteerd. Dat gebeurde in Gaza nog vooraleer Hamas in 2007 met geweld de Strook had ingenomen. In dat geval gaf hij naar verluidt toe dat hij zijn hand op de dij van een vrouw had gelegd die naast hem in een auto zat. Of om het met de nep-excuus woorden van Bart De Pauw te zeggen: “mijn speelse of flirterige manier van omgaan werd niet door iedereen gesmaakt.”

Een gedachte over “Hamas #metoo kwibus: Stoppen van UNRWA hulp vernietigt ons ‘recht op terugkeer’

  1. Wat is dat toch om mafioso als van huilie-huilie Hamas een platform te geven? Ze stelen met gebedel en leugens allerlei $$ en € € uit de wereld die ze tegelijkertijd verachten, terroriseren de gehele regio en ze staan ook nog eens op de zwarte lijst. Opdoeken die UNRWA die Hamas welgezind is. Een uit de handgelopen melkkoe die tot in generaties toe wordt uitgemolken en het geld verdwijnt in prive zakken of in de illegale wapenhandel. De “werkende klasse” varkens uit Orwell’s Animal Farm. En dan nog te bedenken dat wij met ons belastinggeld daaraan meebetalen. Deze VN-kaapclub kan wel in zijn geheel opgedoekt worden. We zijn echt gekke Henkie.

    Like

Reacties zijn gesloten.