Palestijnen: Zonder intrekking van Amerikaanse erkenning van Jeruzalem geen vredesgesprekken

De belangrijkste Palestijnse onderhandelaar, Saeb Erekat (foto), verklaarde gisteren dat alle door de Amerikanen geleide vredesgesprekken zouden worden afgewezen totdat de VS hun erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël weer zouden intrekken.

Volgens een bericht van het Palestijnse persbureau “Wafa” zei Erekat dit tegen de radiozender “Voice of Palestine”. Alle toekomstige Amerikaanse vredesvoorstellen of oproepen om naar de onderhandelingstafel terug te keren, zouden door de Palestijnse leiding als onacceptabel worden afgewezen, totdat de Amerikaanse president Donald Trump een koerswijziging met betrekking tot zijn Jeruzalem-verklaring van 6 december 2017 zou ondernemen, zei Erekat.

Daarmee bevestigde hij eerdere uitspraken van de Palestijnse leider Mahmoud Abbas, die onmiddellijk na de verklaring van Trump zei dat de VS afscheid zouden hebben genomen van hun leidersrol in het vredesproces. Hij zou niet meer bereid zijn om Amerikaanse vertegenwoordigers te ontmoeten.

Erekat zei ook dat elk toekomstig vredesakkoord rekening zou moeten houden met Jeruzalem. “zonder Jeruzalem als hoofdstad is een Palestijnse staat waardeloos”, zei Erekat.

door NAI Redaktion


In een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel “Palästinenser: Ohne Rücknahme der amerikanischen Anerkennung Jerusalems keine Friedensgespräche” op Israel Heute van 10 januari 2018.

bron-logo

Advertenties

Een gedachte over “Palestijnen: Zonder intrekking van Amerikaanse erkenning van Jeruzalem geen vredesgesprekken

  1. De erkenning vanuit de U.S.A is een teken aan de palestijnen dat men niet meer meegaat in hun spelletje.Dus gaan de palestijnen naarstig op zoek naar andere medestanders die hen in de rug steunen met hun chantage praktijken.Voor de palestijnen staat de uitkomst van een eventueel “vredesproces” allang vast,alleen Israel moet gedwongen worden om toe te geven aan hun eisen pakket.

    Like

Reacties zijn gesloten.