Qatar, de Europese Unie en illegale Palestijnse nederzettingen

De louter symbolische resolutie van de Likoed-partijleden die aandrongen op de opname van sommige delen van Judea-Samaria in Israël kreeg voorspelbaar hysterische voorpagina-aandacht van The New York Times. Maar het anders vervelende Times-rapport bevatte een kleine notie van uiterst belangrijke informatie.

Plaatje hierboven: Sjeik Tamim Bin Hamad al-Thani, een lid van de koninklijke familie Al Thani Qatari, verwelkomt de Palestijnse president Mahmoud Abbas en toenmalig Hamasleider Khaled Mashaal in Doha op 21 augustus 2014 om er 100 miljoen dollars Qataarse steun op te halen [beeldbron: The Times of Israel]

Begraven tegen het einde van het zeer lange artikel was deze halve zin over zwaar Arabische gebieden aan de rand van Jeruzalem: “Die gebieden zijn boomtowns geworden van ongeregelde bouw door Palestijnen die betaalbare woningen zoeken.” “Niet-gereguleerd” is in het jargon van The Times normaal synoniem voor “illegaal”. Maar voor The Times niet als het gaat om de Palestijnse Arabieren natuurlijk. Joodse constructie is illegaal, anti-vrede en racistisch. Niet Arabische constructie! Arabische constructie wordt in het slechtste enkel “ongereguleerd” genoemd.

En bovendien, benadrukt de Times, hebben de Arabische bewoners daar gewoon “gezocht naar betaalbare woningen.” Geef toe, wie kan hen dat kwalijk nemen? Joden die besluiten te leven in gebieden na de wapenstilstand van 1949 zijn hebzuchtige oorlogszuigers; Arabieren die hetzelfde doen, zijn onschuldige slachtoffers van zelfzuchtige kapitalistische bouwers en huisbazen die huisvesting ergens anders onbetaalbaar maken – en hen aldus in de praktijk dwingen om zich bezig te houden met “ongereguleerde” bouw.

De gesel van de illegale Palestijnse woningbouw aan de rand van Jeruzalem en in veel andere delen van Judea-Samaria, is een vies geheimpje waar de nieuwsmedia, de Verenigde Naties en J Street nooit over praten. Weet je waarom? Omdat, als ze ooit toegaven dat zo’n constructie doorgaat, zouden ze elke keer moeten eisen dat hieraan een einde wordt gemaakt, net zoals ze dat telkens eisen van de Joodse woningbouw.

Maar het eisen van een einde aan zowel de Arabische als de Joodse constructie zou betekenen dat de lijn van de Palestijnse Autoriteit wordt getart. Dat is iets dat de nieuwsmedia en het grootste deel van het Joodse links gewoon niet zelf kunnen doen. Dus ze praten nooit over illegale Arabische constructie en hopen alleen maar dat niemand anders dat zal doen. Helaas voor hen liet The New York Times-verslaggever per ongeluk het smerige kleine geheim wegglijden, hoewel je zorgvuldig moest lezen en helemaal naar het einde van het artikel moest gaan om het te vinden.

Gelukkig zijn er nog steeds een paar stemmen die de waarheid vertellen. Een ervan is het Gatestone Institute, voorgezeten door de voormalige Amerikaanse ambassadeur John Bolton. In een krachtig rapport dat afgelopen november door Gatestone werd gepubliceerd, documenteerde de ervaren Israëlische journaliste Ruthie Blum de constante en massale illegale Arabische constructie die overal in de gebieden aan de gang is, terwijl de internationale gemeenschap een oogje dichtknijpt.

lum citeerde de Israëlisch-Arabische journalisten Bassam Tawil en Khaled Abu Toameh die beschrijven wat ze noemen “massale achter de schermen Palestijnse constructie, waarvan het doel is om onomkeerbare feiten op de grond te creëren en Jeruzalem volledig te omringen …. De Palestijnse Autoriteit heeft, ongestraft, [dit] kolossale bouwproject ondernomen dat in alle opzichten illegaal is.”

Qatar betaalt
En wie betaalt deze Arabische poging om Jeruzalem te wurgen en illegaal grote delen van het historische Joodse vaderland te bezetten? “Het wordt voornamelijk gefinancierd door de EU en Qatar,” volgens Abu Toameh. Dat klopt, Qatar. Hetzelfde dictoriale regime waarvan sommige Joodse leiders beweren dat het regime gematigd is geworden.

Qatar, dat onlangs door die Joodse leiders werd bezocht, gaf het regime een enorme public relations-impuls. Qatar, volgens de Jerusalem Post, “is Hamas’s bondgenoot en grootste donor, tot nu toe honderden miljoenen dollars uitbetalend.” Qatar, dat Hamas “topleiders herbergt, Khaled Mashaal en de Hitler-lovende Yusuf al-Qaradawi.

Qatar, dat onlangs de volledige diplomatieke betrekkingen herstelde met het meest anti-Israëlische, terreur-sponsorende land ter wereld, Iran. Qatar, wiens minister van economie, sjeik Ahmed bin Jassim Al-Thani, onlangs een bezoek bracht aan Teheran om een ​​enorme uitbreiding van de handel in Qatari-Iran te zoeken.

Er zijn mensen die beweren dat de staat van dienst van Qatar ten aanzien van Israël “ingewikkeld” is. Ik denk het niet. Ik denk zelfs dat het vrij duidelijk is. Het is een regime dat moordenaars van Joden sponsort en knuffelt als zijnde de meest antisemitische regering ter wereld. En nu weten we dat Qatar bovendien de illegale Palestijnse constructie financiert die Jeruzalem en Judea-Samaria bedreigt. Er is niets ingewikkelds aan: het is nog een ander deel van de oorlog tegen Israël die de Arabische wereld voert met alle beschikbare middelen.

door Stephen M. Flatow


Bronnen:

♦ naar een artikel “Qatar, The EU, And Illegal Palestinian Settlements” Stephen M. Flatow van 11 januari 2018 op de site van The Jewish Press

Een gedachte over “Qatar, de Europese Unie en illegale Palestijnse nederzettingen

  1. Trump zou de bijl eens moeten zetten in de uitermate tendentieuze berichtgeving van (o.a.) de NYT.

    Like

Reacties zijn gesloten.