Ondanks chaos in M-O was 2017 een nieuw recordjaar voor toerisme naar Israël

Het jaar 2017 was een recordjaar voor inkomend toerisme, met zo’n 3,6 miljoen toeristen, vertelde minister van Toerisme Yariv Levin aan de kabinetsvergadering van de regering op zondag; maar hij voegde eraan toe dat het geen toevalstreffer was. “Het recordaantal toeristen dat dit jaar een bezoek brengt aan Israël is geen toeval; het is het resultaat van een duidelijk beleid,” zei Levin.

Plaatje hierboven: Skyline van Tel Aviv aan de Middellandse Zee, bekend om één van de tien prachtigste stranden en superbe hotelaccomodatie van de wereld. Een groei van 24 procent het voorbij jaar in het tourisme heeft wel geleid door een overbezetting in de hotels in Jeruzalem en Tel Aviv [beeldbron: via Pixabay/Travel Pulse]

Het ministerie opende nieuwe samenwerkingen met grote internationale online reisbureaus (OTA’s) zoals Expedia en TripAdvisor. Luchtvaartmaatschappijen werden aangemoedigd om nieuwe routes te openen en inderdaad zijn er 18 nieuwe routes op de internationale luchthaven Ben Gurion met financiële steun van het Ministerie van Toerisme, waaronder Hainan Airlines, Lot, Ryanair, Wizz Air en WOW.

Het aantal toeristen dat Israël bezocht, nam toe met 700.000, waarmee een nieuw record werd gevestigd voor inkomend toerisme naar Israël. Het nieuwe record betekende ook een impuls voor de economie met 20 miljard sjekels omzet (ongeveer $ 6 miljard), zei hij. Een nieuwe route die vanuit Sjanghai werd geopend liet het toerisme vanuit China afgelopen jaar stijgen met 46 procent ten opzichte van 2016 en vergeleken met 2015 een stijging van maar liefst 139 procent. Bovendien beoordeelde 91 procent van de toeristen die kwamen, hun bezoek aan de Joodse staat als “erg goed” of “uitstekend”.

Christelijke toeristen waren veruit de meest actieve, bestaande uit 54 procent van de aankomsten (25 procent bezocht het land als pelgrims); 21,7 procent waren Joodse bezoekers en de rest bestond uit andere religies en niet-geaffilieerde toeristen. De belangrijkste bronlanden voor inkomend toerisme waren de Verenigde Staten, Rusland, Frankrijk, Duitsland en het VK. De meest bezochte sites in Israël waren volgens het ministerie: Jeruzalem, Tel Aviv, de Dode Zee, Tiberias, het gebied van de Zee van Galilea (het meer van Kinneret) en de Galilea.

“Het feit is dat we steeds meer groepen zien die zich willen aanmelden en bereid zijn om de prijs te betalen, die momenteel een recordhoogte heeft. En natuurlijk zijn deze prijzen van toepassing op iedereen, zowel individuele toeristen als groepen,” zei Yossi Fattal, hoofd van de Incoming Tour Operators Association van Israël, volgens Haaretz.

Wat de groei van het toerisme verder stimuleert is de viering van de 70ste verjaardag van de oprichting van Israël dit jaar. Terwijl de vieringen na Rosh Hashana (september) begonnen, zullen ze doorgaan tot mei. Voor de nachten rondom de Onafhankelijkheidsdag van Israël op 14 mei zijn de kamers al volgeboekt


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “2017 Was a Record-Breaking Year for Tourism to Israel – With Good Planning” van 7 januari 2018 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Monica Poling “Israel Tourism Boom Pinches Tour Operators” van 2 december 2017 op de site van Travel Pulse

♦ naar een artikel van Rina Rozenberg Kandel “Hotel Room Shortages Force Tour Groups to Cancel Trips” van 30 november 2017 op de site van Haaretz

Een gedachte over “Ondanks chaos in M-O was 2017 een nieuw recordjaar voor toerisme naar Israël

  1. én voor de economie…..4.5% GDP én tendens stijgend.

    Kunnen ze in de EU alleen maar van dromen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.