UNHCR wil dat Israël 40.000 illegale Afrikaanse migranten laat blijven

De Hoge Commissaris voor Vluchtelingen van de Verenigde Naties (UNHCR) doet opnieuw een oproep aan Israël om zijn beleid om Eritreërs en Soedanezen te verhuizen naar sub-Sahara Afrika te stoppen. Vanaf april 2017 wonen er volgens de Israëlische Population and Immigration Authority (PIBA) 39.274 illegale migranten in Israël, exclusief de naar schatting 10.000 kinderen die zij in een ander land hebben gekregen – in totaal meer dan 0,5% van de bevolking van Israël.

Dat aantal is aanzienlijk lager dan dat het drie jaar geleden was: ongeveer 54.000. De vermindering van het aantal Afrikaanse illegalen werd bereikt door de regering door een contante subsidie ​​van $ 3.500 te verlenen aan degenen die ermee instemden te vertrekken. Medio 2017 waren naar schatting 26.000 infiltranten vrijwillig het land verlaten sinds het begin van de golf, halverwege de jaren negentig.

De UNHCR deed zijn oproep aan Israël na een interview met 80 gevallen van mensen die Israël hadden verlaten met hun $ 3500-prijs, alleen om hun leven te riskeren door gevaarlijke reizen naar Europa te maken, vele honderden kilometers door conflictgebieden in Zuid-Soedan, Soedan en Libië.

In de interviews met 80 volwassen mannen, tussen november 2015 en december 2017, meldden ze zich allemaal in opvangcentra en informele nederzettingen in het gebied van Rome en kwamen ze Israël binnen vanuit de Sinaï en leden ze aan martelingen, mishandeling en afpersing voordat ze Israël bereikten. De meesten zeiden dat ze met hun beursgelden vanuit Israël naar een derde land in Afrika waren gevlogen, maar dat ze daar tijdens de eerste nacht weinig ondersteuning kregen naast hun accommodatie. Ze meldden ook dat ze zich onveilig voelden, omdat iedereen wist dat ze geld bij zich hadden.

In het licht hiervan is de UNHCR ‘ernstig bezorgd’ over de plannen van Israël om illegale Eritreërs en Sudanese migranten naar landen in Afrika te verplaatsen. In januari kondigde de regering Netanyahu haar plan aan om een ​​termijn van drie maanden in te stellen voor illegalen om vrijwillig te verschijnen voor deportatie. UNHCR kondigde aan dat het “klaar staat om met Israël samen te werken om alternatieve oplossingen te vinden voor de beschermingsbehoeften van asielzoekers, in overeenstemming met internationale normen. Dit omvat hervestiging vanuit Israël”, kondigde UNHCR aan.

door David Israel


Bronnen:

♦ naar een artikel “UNHCR Calls on Israel to Keep 40,000 Illegal African Migrants” van David Israel van 9 januari 2018 op de site van The Jewish Press.

Gerelateerd op deze blog:

♦ Israël’s kabinet keurt ‘wortel-en-stok’-plan goed om Afrikaanse illegalen terug te sturen
https://brabosh.com/2018/01/04/pqpct-fxz-3/

♦ Israël’s zuidelijke grens met Egypte is voor 100% effectief in het voorkomen van infiltratie
https://brabosh.com/2017/09/18/pqpct-eeq/

Een gedachte over “UNHCR wil dat Israël 40.000 illegale Afrikaanse migranten laat blijven

  1. Laat de UNHCR eerst maar eens een oplossing zoeken voor al die miljoenen mensen die in hun kampen jaren zitten te vegeteren, de opvang & leefomstandigheden van vluchtelingen in de ‘beschaafde’ EU etc.etc.etc., voordat ze zich met Israel’s gedrag & oplossingen bemoeit.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.