Trump maakt dreiging waar en kort op hulp aan Palestijnen

Eén ding wordt steeds duidelijker – Donald Trump´s dreigingen zou men wel degelijk serieus moeten nemen. Tientallen jaren lang hebben dictators en clanbazen van het Midden-Oosten alle Amerikaanse dreigingen in de wind geslagen, omdat ze wisten dat het land deze niet zou waarmaken.

Wellicht waren diplomatieke bedenkingen de reden voor de niet serieus te nemen dreigingen van de presidenten Bush en Obama, maar waarom hebben die dan überhaupt dreigingen uitgesproken? Je zou het als contraproductief kunnen beschouwen om te dreigen, rode lijnen te trekken, maar deze daarna zelf te negeren wanneer succes uitbleef.

Deze dagen zijn onder Trump nu voorbij en de Palestijnen moesten deze les aan den lijve ondervinden. Vorige week donderdag twitterde president Trump dat hij vraagtekens zet bij het nut van de Amerikaanse financiële hulp aan de Palestijnen, omdat ze tegen Israël blijven ophitsen en er niet in geïnteresseerd zijn om aan de onderhandelingstafel terug te keren.

Slechts enkele dagen later werd bekend dat Trump de betalingen aan de UNRWA, de voor Palestijnse “vluchtelingen” verantwoordelijke VN-organisatie, duidelijk verminderd had. Tot nu toe hadden de VS ongeveer een vierde deel van de kosten van de UNRWA gedekt.

Drie westerse diplomaten bevestigden tegenover de Israëlische zender Kanaal-10 dat Trump $ 125 miljoen van de jaarlijkse bijdrage aan de UNRWA heeft bevroren, wat ongeveer overeenkomt met een derde deel van de jaarlijkse Amerikaanse betalingen aan de organisatie. De bronnen voegde er aan toe dat Trump de kortingen tot $ 180 miljoen kan verhogen wanneer de Palestijnse Autoriteit er niet mee akkoord gaat het vredesproces opnieuw te starten.

De UNRWA wordt er al lange tijd om bekritiseerd zich te laten misbruiken door de radicale elementen van de Palestijnen. De schoolboeken in de scholen van de organisatie prediken nog steeds haat tegen Joden en dienen als schuilplaats voor de Palestijnse “soldaten” en als magazijn voor raketten en wapens.

De staatsleiders van westerse landen zijn zich bewust van de wantoestanden in de Palestijnse politiek en bij de UNRWA, maar hebben daar tot nu toe nauwelijks consequenties uit getrokken, omdat ze bang zijn voor de woede van de Arabische “straat”.

door NAI Redaktion


In een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel Trump macht Drohung wahr und kürzt Hilfen für Palästinenser op de site van Israel Heute van 8 januari 2018.

bron-logo

2 gedachtes over “Trump maakt dreiging waar en kort op hulp aan Palestijnen

  1. Om even aan te haken bij de laatste alinea : alle europese leiders zijn laffe draaikonten. (2 of 3 uitzonderingen daar gelaten) Zoveel is de laatste decennia wel duidelijk geworden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.