Israël publiceert zwarte lijst BDS-groepen die het land niet meer in mogen

De Israëlische regering heeft de anti-BDS (anti-Israël Boycot, Divest & Sanctions) zwarte lijst gepubliceerd die werd opgesteld door het Ministerie van Strategische Zaken. Degenen die lid zijn van een van de 20 organisaties op de zwarte lijst, worden vanaf maart 2018 de toegang verboden tot het grondgebied van de Joodse staat.

Minister van Strategische Zaken Gilad Erdan zei hierover: “De boycotorganisaties moeten weten dat de staat Israël tegen hen zal optreden en hen niet zal toestaan ​​om onze burgers schade te berokkenen. Geen enkele natie zou toegang hebben verleend tot critici die het land zouden schaden.”

Minister van Binnenlandse Zaken Aryeh Deri, wiens ministerie de ban moet implementeren zei: “Deze mensen proberen onze gastvrijheid uit te buiten om tegen Israël te handelen en het land te schande te maken. Ik zal hiertegen met alle middelen optreden.”

Naast hoge functionarissen van de op de zwarte lijst geplaatste organisaties en belangrijke activisten, zullen burgemeesters en gevestigde figuren die boycotten tegen Israël leiden of promoten, ook de toegang tot de Joodse staat worden ontzegd.

Activisten die aankomen namens een van de groepen op de zwarte lijst, of als onderdeel van een delegatie gesponsord door, of geïnitieerd of gepromoot door een van de op de zwarte lijst geplaatste organisaties, zullen ook de toegang worden ontzegd.

De Anti-BDS zwarte lijst

Europa:

 • Association France Palestine Solidarité [klik]
 • BDS France – Boycott Désinvestissement Sanctions [klik]
 • BDS Italia – Boicotta Israele [klik]
 • European Coordination of Committees and Associations for Palestine [klik]
 • Friends of Al-Aqsa – UK [klik]
 • Ireland Palestine Solidarity Campaign [klik]
 • Norgeׂׂ Palestinakomitee – Noorwegen [klik]
 • Palestinagrupperna i Sverige – Zweden [klik]
 • Palestine Solidarity Campaign [klik]
 • War on Want (G-B) [klik]
 • BDS Kampagne – Boykott, Desinvestitionen und Sanktionen [klik]

Noord-Amerika:

 • American Friends Service Committee [klik]
 • American Muslims for Palestine [klik]
 • Code Pink – Woman for Peace [klik]
 • Jewish Voice for Peace [klik]
 • National Students for Justice in Palestine [klik]
 • US Campaign for Palestinian Rights [klik]

Andere groepen:

 • BDS Chile – Boicot, Desinversión y Sanciones [klik]
 • BDS South Africa [klik]
 • BDS National Committee – BNC [klik]

Bronnen:

♦ naar een bericht “Israeli Government Publishes Full Anti-BDS Blacklist” van Hana Levi Julian van 7 januari 2018 op de site van The Jewish Press

3 gedachtes over “Israël publiceert zwarte lijst BDS-groepen die het land niet meer in mogen

 1. Maureen, U kunt ze niet uitdagen want ze boycotteren juist mensen zoals u die de waarheid vertellen.

  Like

 2. Waarom gaan mensen die Israël haten toch naar Israël? Er zijn genoeg andere landen waar ze hun gal kunnen gaan spuwen. Al ze deze Israël-haters doen altijd alsof ze pro-human zijn, terwijl ze de grootste hypocrieten zijn. Ik daag ze uit om mij 1 arabisch/moslim land te tonen waar vrouwen evenveel rechten hebben als mannen zoals in Israël, waar alle religies evenveel rechten hebben als in Israël en waar gays en lesbians vrij en veilig kunnen leven net zoals in Israël.

  Like

 3. Dat werd dus hoog tijd, maar het grappige is de reactie van al die organisaties……..ze zijn zwaar beledigd!

  Stel je voor, hen wordt het recht ontnomen om in Israel tegen Israel te agiteren. Vooral de dame van Jews for Palestine, die zich nu verontwaardigt beroept op haar Joods zijn en dat van haar familie en dat ze daarom in Israel moet protesteren.

  Hillarisch!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.